Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Říjnový světový šampionát v agility láká. Už teď je prodáno tisíc vstupenek

Pouhé tři týdny jsou v prodeji vstupenky na říjnové Mistrovství světa v agility v Liberci. A prodáno jich je téměř tisíc. Podle pořadatelů se také rychle plní ubytovací kapacity, které jsou obsazeny ze sedmdesáti procent. Do Liberce na podzim zamíří na pět stovek týmů z dvaačtyřiceti zemí světa.

„Mistrovství světa v agility 2017 je největší sportovní akcí, která se letos v Libereckém kraji uskuteční,“ říká mluvčí šampionátu Pavla Růžičková.

Liberci a okolí by mělo přinést asi 40 milionů korun. „Předpokládáme, že jenom za ubytování utratí účastníci a návštěvníci šampionátu v Liberci na 16,4 milionů, dalších 8,5 milionu ve městě „projedí“ a zhruba 2,5 milionu zaplatí za suvenýry související se šampionátem. Tržby vzrostou samozřejmě i obchodům. Mnoho lidí využije tuto příležitost i k návštěvě turistických atrakcí, jako je Ještěd, ZOO a podobně,“ říká výkonný producent mistrovství Pavel Jakubec.

Rozpočet sedm milionů

Samotný rozpočet akce je sedm milionů korun. „Příjmy poplynou ze vstupného, startovného, televizních práv, od marketingových partnerů a ostatních institucí,“ vysvětluje Jakubec.

Už teď je podle něj obsazeno zhruba 70 procent ubytovacích kapacit vyčleněných pro šampionát. „Jsem velmi rád, že se v Liberci podobné akce konají, pro život ve městě, ale také pro zviditelňování Liberce ve světě, je to zcela zásadní. Proto se vždy snažíme být součástí těchto událostí. Bylo pro nás tedy naprosto přirozené nabídnout pořadatelům MS v agility i naše ubytovací kapacity,“ říká Miroslav Souček, ředitel Clarion Grandhotelu Zlatý Lev.

Fanoušci z Německa a dalších zemí

Za tři týdny od zahájení prodeje zmizelo skoro tisíc vstupenek. To je asi pětina celkového počtu. „Nejvíce lístků dosud koupili fanoušci z Německa, Rakouska a Francie. Právě z Německa přitom očekáváme (po České republice) největší počet fanoušků. Nejenom, že to k nám mají blízko, ale agility je u našich severních sousedů velmi populárním sportem pro širokou veřejnost, “ říká výkonná ředitelka organizačního výboru Michaela Caldová.

Vstupenky zakoupí zájemci v síti Ticketpro nebo na pokladně Home Credit Arény a zaplatí za ně od 220 do 1100 Kč.

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky Liberec, vstupenka, mistrovství světa, Německo, Liberecký kraj, Home Credit, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Francie, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Říjnový světový šampionát v agility láká. Už teď je prodáno tisíc vstupenek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.