Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sníh mizí i na horách, areály mají za sebou většinou poslední víkend

Většinou poslední víkend sezony mají za sebou lyžařské areály v Libereckém kraji. I když je na sjezdovkách ještě pomerně dost sněhu, jeho kvalita se teplým počasím zhoršila a zájem lyžařů už opadá.

Naposledy se dnes vleky rozjely na Severáku v Hraběticích i v největším areálu Jizerských hor, na Tanvaldském Špičáku. "Byl to vysloveně jarní víkend, a tomu odpovídala návštěvnost. Lidé dorazili hlavně ráno, lyžovali do oběda a pak už téměř vůbec. Tento víkend byl poslední," řekl ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. V Jizerských horách už skončil Bedřichov a Josefův Důl. Od příštího týdne bude v provozu zřejmě už jen Kořenov a na další víkend ještě Černá Říčka.

Sezonu ukončila i většina areálů v západní části Krkonoš. Příští týden bude možné lyžovat zřejmě už jen na dvou místech, a to v Harrachově a Rokytnici nad Jizerou. Tam by měla sezona končit příští víkend.

Poslední víkend sezony za sebou má i liberecký Ještěd. Vleky tady dnes jely zdarma. "Dnešní návštěvnost je jedna z nejlepších březnových. Troufám si odhadnout, že dorazilo asi tisíc lidí. Počasí bylo krásné a podmínky slušné," řekl ředitel areálu Jan Svatoš. Správci už teď chystají zahájení letního provozu. Začne 14. dubna. "Sníh už nemá smysl držet, raději se připravíme na turisty a cyklisty," dodal Svatoš.

Stále slušné podmínky mají v Libereckém kraji i běžkaři. Vyrazit mohou jak do Jizerských hor, tak do Krkonoš. Ve vyšších polohách mají k dispozici desítky kilometrů tratí.

Autoři | Foto Facebook/Ski areál Ještěd

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Jan Svatoš, Krkonoše, Hrabětice, Tanvaldský Špičák, Severák, Bedřichov, Josefův Důl, Kořenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh mizí i na horách, areály mají za sebou většinou poslední víkend  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.