Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

První ročník střelecké extraligy družstev se konal v Liberci. Finále ovládly střelkyně z Manušic

O víkendu proběhl v Liberci 1. ročník soutěže, který zřejmě do budoucna doplní stálé soutěže vzduchovkové sezóny. Po její loňské malorážkové premiéře v Poděbradech pokračovala v Liberci na ZŠ Vrchlického, tradiční baště vzduchovkového střílení. Podmínkou bylo omezení počtu čtyřčlenných družstev na osm, na což nejrychleji zareagovali střelci z Brna, Vysočiny, Manušic, Liberce, Sezemic, domácí Haman team a složené Markvartice.

Obdoba německé Bundesligy nebo Evropské mládežnické ligy v českých poměrech,- tak by se krátce dala charakterizovat tato soutěž, která bude mít všechny atributy moderního, nesmírně zajímavého a zároveň náročného střílení. Přímé souboje dvojic střelců přibližně stejné výkonnosti o postup družstva do dalších kol, v pauzách mezi směnami odpočinkové střelecké souboje pro účastníky i diváky - to fungovalo i v Liberci.

A hudba, která doprovázela střelce v daleko hlasitější variantě, než jsou střelci zvyklí při Liberecké vzduchovkové lize, si s Bundesligou určitě nezadala. Bavorský Šraml spolehlivě nahradil střelci obávaný Malovaný džbánek „O moderování soutěže se starali Václa Haman a Hynek Mikulčík, kteří se snažili přenášet i aktuální informace z počítačového centra, protože přece jenom elektronika chyběla," řekl za pořádající SSK Liberec Milan Regner.

Napínavé semifinále mezi Slatinou Brno a Haman teamem bylo zřejmě vyvrcholení celého programu. Ve finále však mladé střelkyně z Manušic doslova smetly střelecké pardy Haman teamu rozdílem třídy. „Těžko říci, zda to způsobila větší trénovanost mladých střelkyň nebo otočení obřích reproduktorů přímo do zad střelců, které postarší členové Haman teamu nezvládli tak dobře, jako diskotékami „protřelé“ manušické mládežnice," okomentoval s nadsázkou Regner.

Hvězdou největší byla mladá Kája Brabcová, které nestačili ani tak vynikající střelci, jakými jsou Franta Smetana, Martin Havlík, Venca Haman, Filip Rotrekl nebo kolegyně z družstva Vlasta Bartoníčková. V družstvech třetí skončila výborná Slatina Brno.

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky Liberec, Manušice, soutěž, Brno, Kraj Vysočina, Poděbrady, Sezemice, Německá fotbalová Bundesliga, finále, Sportovně střelecký klub Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ročník střelecké extraligy družstev se konal v Liberci. Finále ovládly střelkyně z Manušic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.