Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Judisté mají opět šanci na nové zázemí

Jablonec nad Nisou žádá již podruhé ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o dotaci na stavbu arény pro judisty. První žádost byla podána na podzim loňského roku, ale byla zamítnuta. Ministerstvo vypsalo novy dotační program, ze kterého by město mohlo získat až dvacet milionů korun.

Nová Judo aréna by měla vzniknout po vybudování nástavby na objektu lehkoatletické haly na Střelnici. Judisté by tak získali kromě plochy na tréninky vlastní zázemí, což by mohlo umožnit nejen rozvoj oddílu, ale také pořádání soutěží a soustředění. JUDO klub Jablonec působí na území města přes 60 let a v dnešní době čítá 167 členů, z nichž 70 procent tvoří děti a mládež do 18 let.

Pokud by byla žádost o dotaci úspěšná, stavět by se mohlo už na jaře příštího roku. Celkové náklady stavby jsou zhruba 38 milionů, spoluúčast města by činila necelých 18 milionů korun,“ říká Lukáš Pleticha, náměstek primátora pro rozvoj města.

Autoři | Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, dotace, Lukáš Pleticha, judo, Judo aréna, judista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judisté mají opět šanci na nové zázemí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.