Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stroj nebo člověk? Tramvaj prohrála souboj s běžcem o sedm sekund

Je rychlejší člověk nebo tramvaj? Odpověď na tuto otázku již znají běžci a fandové, kteří se v Liberci zúčastnili nebo se přišli pouze podívat na Závod s tramvají na trati z centra města do Horního Hanychova. Vítězem se stal již potřetí Jan Schulhof, který trať zvládl za něco málo přes 18 minut. Ostatní borci mu pěkně šlapali na paty, a tak je závod rok od roku napínavější a zajímavější. Mezi vítězem a tramvají byl v letošním roce rozdíl pouze sedm sekund.

Závod se konal již potřetí. Letos ovšem účastníci zdolávali kratší úsek než v předešlých letech. S ohledem na rekonstrukci tramvajové trati na Šaldově náměstí a v Rumunské ulici, musel být start posunut z Lidových sadů do dolního centra Liberce. Kratší varianta nebyla ovšem ničím snadným. Necelých pět kilometrů a převýšení 180 metrů udělalo ze závodů i letos pořádné peklo. Možná i proto se odhlásily i čtyři přihlášené běžkyně.

"Ostré tempo zprvu akceptovalo několik běžců a v závěru stoupání k Nádraží se k čelu závodů připojila také tramvaj, která se ale propadla díky běžecké zkratce na Pekárny. Zde disponovali běžci náskokem necelých dvou minut. Avšak ani to nestačilo a pár stovek metrů před cílem začal elektrický stroj dýchat nejlepším běžcům na záda," shrnul vítěz závodu.

Po startovním výstřelu se ze zastávky Fügnerova v sobotu rozběhlo 25 běžců a rozjela jedna tramvaj, které v Liberci neřekne nikdo jinak než „ledová“. Letos byla vyzdobena polepem, který oznamoval 120. výročí libereckých tramvají. Zasloužený potlesk doprovodil do cíle, jak vítěze, tak každého z 25 borců, kteří se v náročném stoupání utkali.

Štítky Liberec, dopravní podnik, tramvaj, běh, Liberec XIX-Horní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stroj nebo člověk? Tramvaj prohrála souboj s běžcem o sedm sekund  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.