Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec centrem lyžařů. Až do neděle se tu koná společný šampionát klasiků, skokanů i sdruženářů

Hned trojnásobné mistrovství republiky hostí liberecké areály na Ještědu a ve Vesci. O titul mistra ČR tu až do neděle soupeří skokani na lyžích, běžci a také sdruženáři. První závod proběhl už ve čtvrtek, kdy se mistrem ve skoku na lyžích stal Tomáš Vančura. Už dnes se do akce dostanou lyžaři a sdruženáři.

Vůbec poprvé v historii navíc společné pro skokany na lyžích, sdruženáře i běžce na lyžích, kteří představí kompletní juniorské i seniorské reprezentace.

„Byla to trochu náhoda, že jsme se všichni klasici v plánech sešli u stejného termínu. Domluva byla poměrně snadná a rychlá, i když to bylo trochu na poslední chvíli. I přesto se nám podařilo založit tento atraktivní formát, u kterého bychom chtěli zůstat i pro následující roky. Rádi bychom založili tradici a ve spolupráci s Libereckým krajem a městem Liberec tyto závody pořádali pravidelně vždy okolo 28. září. Myslím, že státní svátek je výborným termínem a pokud bude pěkné počasí, lze očekávat i pěkný počet diváků v obou areálech,“ říká sportovní ředitel Úseku skoku na lyžích SLČR Rostislav Jozífek.

Páteční program zahrnuje distanční závod na kolečkových lyžích, start je v devět hodin. V 11 hodin mají sdruženáři svůj závod, začínají skoky na Ještědu a do běžecké části se vydají ve Vesci v 15.30.

„Mistrovství ČR pro nás bude tečkou za suchou letní přípravou, po něm už přesedláme na přípravu na sněhu v zahraničí. Považujeme za úspěch, že se nám podařilo termínově dohodnout na společném mistrovství. A myslím, že to bude tahák nejen pro fanoušky, ale příjemné to bude jistě i pro samotné závodníky,“ podotkl sportovní ředitel severské kombinace Tomáš Slavík.

Odpoledne je na programu také závod žen ve skoku na lyžích, z ještědských můstků se budou vrhat od pravého poledne.

V sobotu je na programu volný den a v neděli pak diváky čeká tradiční výjezd na Ještěd. Běžci na lyžích hromadně odstartují od Janova Dolu ve 13.15, cíl je u vysílače na samotném vrcholu Ještědu. „Mistrovství ČR je jedním z mezníků, ke kterým se závodníci během letní přípravy upínají. Je to možnost porovnat síly s ostatními a znovu okusit závodní atmosféru. Na své si přijdou i fanoušci, právě nedělní výjezd na Ještěd je velice divácky atraktivní. Věřím, že i tentokrát si jich najde cestu na závody velké množství,“ vyhlíží sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín Lukáš Sacher.

Autoři | Foto czech-ski.com

Štítky MČR, Liberec, skoky na lyžích, běh na lyžích, severská kombinace, sdruženář, Ještěd, Česko, Tomáš Vančura, lyžař, Tomáš Slavík, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec centrem lyžařů. Až do neděle se tu koná společný šampionát klasiků, skokanů i sdruženářů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.