Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Házenkáři drželi krok s favoritem soutěže. Dukle podlehli o jediný gól

Liberečtí házenkáři se v sobotu utkali na domácí palubovce s jedním z favoritů soutěže – HC Dukla Praha B. Celý zápas byl vyrovnaný, Liberec prohrál o jedinou branku 30:31.

Již od úvodu zápasu bylo patrné, že hosté přijeli prezentovat rychlou a kombinační házenou. Domácí se tomuto stylu rychle přizpůsobili a od počátku tak byla k vidění pohledná a rychlá házená. Hosté udržovali mírný náskok během celého prvního poločasu, nicméně domácí se svojí houževnatostí drželi pouze v mírném odstupu. Poločasové manko 4 branek byli domácí odhodlaní smazat hned v úvodu poločasu druhého.

To se také podařilo a během prvních deseti minut se domácí srovnali skóre. Prostřední desetiminutovku však domácí nedisciplinovanou hrou dovolili hostím jednoznačně vyhrát a odskočit na rozdíl několika branek. Až v poslední desetiminutovce domácí opět zapojili všechny své síly a dotáhli se na rozdíl jediné branky. V poslední minutě bohužel nevyšla útočná kombinace a zápas tak skončil nejtěsnějším rozdílem v neprospěch libereckých.

Celkově lze však zápas hodnotit velmi pozitivně. S favoritem zápasu se domácí poprali více než důstojně. Dařily se útočné kombinace se zakončením ze spojek i z pivota. Skórovali téměř všichni hráči ze soupisky, nejvíce se střelecky dařilo Hošicovi a Kozubíkovi, oba po 7 brankách a dále Vrbovi na spojce a Kulíkovi v pivotu – oba 4 góly. Premiéru za muže si odbyl další dorostenec – Polák. Omlazený tým se zápas od zápasu zlepšuje a již příští sobotu, 14. října, se Liberečtí pokusí přivézt body od tradičního rivala z Ústí nad Labem.

SK Liberec Handball – HC Dukla Praha B 30:31 (14:18)

Sestava a branky: Soukup, Harbich – Hošic a Kozubík po 7, Vrba a Kulík po 4, Eliáš 3, Kamaryt 2, Teplík, Kožár, Ploch a Šefl po 1, Polák

O víkendu se také na domácí palubovce představily oba týmy libereckých dorostenců. Mladší dorostenci nestačili na Duklu Praha, které podlehli 21:34. Starším dorostencům se dařilo lépe a porazili TJ JM Chodov 33:29.

Tisková zpráva | Foto Liberec Handball

Štítky Liberec, házená, Liberec Handball, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Dukla Praha, soutěž, házenkář, FK Dukla Praha, HC Slovan Ústí nad Labem, TJ JM Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři drželi krok s favoritem soutěže. Dukle podlehli o jediný gól  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.