Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gryf veze z MČR devět medailí, Matěj Říha a František Chudoba jsou mistry republiky

Dva mistrovské tituly, tři stříbrné a čtyři bronzové medaile si přivezl liberecký oddíl Gryf z Mistrovství České republiky v karate, které se o víkendu uskutečnilo v Karlových Varech. Ve vysoké konkurenci 87 klubů skončil Gryf Liberec celkově na osmém místě. Matěj Říha si díky juniorskému titulu mistra republiky vybojoval nominaci na mistrovství Evropy WKF.

Z Gryfu se MČR zúčastnilo celkem 14 závodníků. Z katařů zazářil Matěj Říha, který vybojoval juniorský titul mistra republiky a v kategorii seniorů skončil na třetím místě. „Matěj prokázal svou stoupající formu, nezaváhal a suverénním výkonem si došel pro zlatou medaili,“ hodnotí jeho výkon trenér Martin Rethy. Říha zároveň získal nominaci na ME WKF karate, které se bude na začátku února konat v ruské Soči.

Na bodované 5. místo dosáhla v kata Míša Vaškovská. Přes eliminační kola se bohužel nepodařilo projít nejmladší účastnici – devítileté Sofii Mazur. Zkušený katařský tým ve složení David Vedral, Filip Flajšinger a Marek Frinta pak obsadil v soubojích týmů 5. místo.

O zlato se úspěšně popral František Chudoba

Do finálových bojů v kumite se z Gryfu podařilo probojovat čtyřem závodníkům, zlato si však nakonec odvezl jen jeden, a to František Chudoba, který se stal mistrem republiky v kategorii dorostenců +70 kg. „Fany dokázal na tatami skvěle zúročit své dosavadní závodnické zkušenosti, předvedl sebejisté zápasy a zaslouženě si tak vybojoval mistrovský titul,“ říká Martin Rethy.

Juniorským vicemistrem v kategorii -76 kg se stal Vojtěch Boura, který po velmi dobrých výkonech v eliminačních kolech nestačil ve finálovém zápase na Filipa Černíka, a z Karlových Varů si tak nakonec odváží stříbrnou medaili. V nejlehčí mužské váze si zopakoval finále z loňského roku Filip Dittrich. Ten podlehl Markovi Pohankovi a získal tak pro Gryf další stříbro.

Přes těžkého pavouka se probojovala do finále mladších žákyň Míša Vaškovská, kterou ve velmi vyrovnaném zápase nakonec porazila Nela Rosvaldová z Českých Budějovic. „Věděli jsme o ní, že je velmi silná v kopech, a ten se nám také stal osudným 20 sekund před koncem, kdy jsme bohužel ztratili zápas,“ komentuje výsledek Míši trenér Lukáš Honzík.

Tři třetí místa v kumite

V kategorii muži U21 uspěl v boji o bronzovou medaili Vojtěch Boháč, v kategorii starších žáků brali bronz po náročných zápasech ještě Marek Boura (-52 kg) a Jakub Mikule (-60 kg). Bodované 7. místo v kategorii mladších žáků patřilo Ondřeji Filipovi.

„Všechny naše závodníky musím pochválit za bojovné výkony a skvělou reprezentaci našeho oddílu, i když ne všem přálo letos štěstí,“ uzavírá Martin Rethy. „O tom, že máme dobře našlápnuto, svědčí zisk devíti cenných kovů a 8. místo v celkovém žebříčků týmů, a to přesto, že jako klub existujeme teprve čtyři roky.“ Závodníky Gryfu čeká v příštích dnech odpočinek a sportovně-zábavný program, trenéry zase podrobné vyhodnocení všech výsledků. Od ledna pak všichni společně napřou síly do nové závodní sezóny.

Tisková zpráva

Štítky Gryf Liberec, karate, František Chudoba, bronzová medaile, Karlovy Vary, Evropa, Česko, Liberec, zlatá medaile, trenér, Vojtěch Boháč, Soči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gryf veze z MČR devět medailí,  Matěj Říha a František Chudoba jsou mistry republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.