Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Shotokan Liberec zazářil na MČR. Domů veze titul nejlepšího závodníka i šest mistrů republiky

Na Mistrovství České republiky získal Filip Horňák titul nejlepšího závodníka turnaje a dále vybojovali liberečtí karatisté z klubu Shotokan 6 titulů Mistra ČR, 10 stříbrných medailí a 9 bronzů. Celkově vybojoval oddíl republikový bronz mezi kluby a v žákovských kategoriích se posunul dokonce na příčku stříbrnou. Vendula Štěpánová vybojovala nominaci na únorové Mistrovství Evropy v Soči a velmi úspěšné bylo co do medailí a nominací i SCM Liberec.

Na stupeň nejvyšší se při předávání pohárů mistrům České republiky pro rok 2017 postavili Petra Kolářská (kata masters ženy U45), Filip Horňák (kumite ml. žáci do 32kg), Tomáš Vacek (kumite st. žáci do 52kg), Klára Muzikářová (kumite st. žákyně do 50kg), Vendula Štěpánová (kumite dorostenky do 54kg) a Hana Dostálová (kumite ženy nad 68kg).

Stříbro vybojovali Filip Horňák (kata ml. žáci 7-9 let), Vendula Štěpánová (kata dorostenky), kata tým mladší žákyně (Biriucová, Majbová, Rajtrová), kata tým muži (Jízdný, Knížek, Plaček), Šimon Harvilko (kumite ml žáci do 27kg), Daniel Kolář (kumite ml. žáci 10-11 do 41kg), Matyáš Bakrlík (kumite st. žáci do 60kg), Anna Harciníková (kumite st. žákyně do 50kg), Matyáš Malý (kumite dorostenci do 63kg) a Ondřej košťál (kumite muži do 75kg).

Bronz získali Taisia Biriucová (kata ml. žákyně 7-9 let), Tomáš Vacek (kata st. žáci), Anna Harciníková (kata st. žákyně), kata tým mladší žáci (Harvilko, Horňák, Jízdný), kata tým starší žákyně (Francová, Harciníková, Muzikářová), Dominik Faltus (kumite ml. žáci nad 32kg), Jakub Jízdný (kumite ml. žáci 10-11 do 30kg), Matyáš Jansa (kumite ml. žáci 10-11 do 35kg), Nela Rajtrová (kumite ml. žákyně 7-9 nad 30kg) a Ondřej Košťál (kumite muži U21 do 75kg)

Těsně pod stupni vítězů a medailovými branami zůstali Šimon Harvilko (kata ml. žáci 7-9 let), Klára Muzikářová (kata st. žákyně), Jaroslav Vlček (kata muži U21), Ctibor Jízdný (kata masters U50), Miroslav Pluhař (kumite ml. žáci 10-11 do 39kg), Daniel Nevrkla (kata st. žáci), Max Fiala (kumite dorostenci do 57kg), Hana Dostálová (kumite ženy open), Nela Rajtrová (kata ml. žákyně 7-9 let) a kata tým st. žáci (Kolář, Jansa, Kittner).

„Skvělou atmosféru, týmového ducha a celkovou převahu si naši závodníci zachovali i na takto důležitém a po všech stránkách náročném turnaji, z čehož máme velikou radost,“ uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka SK a předsedkyně státní reprezentace. „Výkony našich byly výborné a vždy na individuálním maximu závodníka. Prostor pro zlepšení v Čechách vidím ve zlepšení kvality rozhodování. Čeští závodníci se často musí prosazovat jak skrze soupeře, tak skrze slabší panel soudců a na Mistrovství republiky tomu bohužel nebylo jinak.O to více nás těší výkony Vojty Konopy, který skvěle reprezentoval SK i na tomto poli.“

Libereckou radost ještě rozšířili závodníci dojíždějící na tréninky SCM Liberec, a to:

Martin Drábek (SKR SU Ústí nad Labem): 1. místo kumite dorostenci do 52kg a nominace na ME
Filip Krišal (TJ Sokol Sadská): 1. místo kumite dorostenci do 57kg a nominace na ME
Petr Podrábský (SKR SU Ústí nad Labem): 1. místo kumite junioři do 61kg a nominace na ME
Filip Černík (TJ Sokol Sadská): 1. místo kumite junioři do 76kg a nominace na ME
Daniel Drábek (SKR SU Ústí nad Labem): 1. místo muži U21 do 60kg a nominace na ME

Velký dík patří trenérům (Pavlu Horňákovi, Petře Kolářské, Haně Dostálové, Jaroslavu Vlčkovi) a mentálnímu koučovi Ondřeji Petrovi. Ten s oddílem spolupracuje 3 měsíce a závodníky doprovázel i na MČR. Tato spolupráce nese ovoce nejen v navýšení výkonnosti závodníků, ale i ve zlepšení komunikace mezi trenéry, dětmi a rodiči, což úžasně přispívá skvělé náladě a síle týmu. V neposlední řadě patří dík všem rodičům, jejichž podpora, jak v přípravě tak na soutěži přispěla k takto skvělému výsledku, a kteří vytvářejí stále lepší tým fanoušků.

Nyní si závodníci i trenéři užijí zasloužený odpočinek a porepublikový program, jehož cílem je uvolnění po náročné podzimní přípravě, a který je plný zábavných mimo karatistických aktivit . Nicméně Mistrovství Evropy mládeže se koná první týden v únoru v ruském Sochi takže příprava pro některé závodníky brzy začne nanovo.

Tisková zpráva

Štítky Shotokan, karate, Liberec, Česko, mistrovství Evropy, Soči, Hana Dostálová, trenér, Ústí nad Labem, Česká obec sokolská, Daniel Kolář, Jaroslav Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Shotokan Liberec zazářil na MČR. Domů veze titul nejlepšího závodníka i šest mistrů republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.