Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyndejte lyže! První skiareály zahájí o víkendu provoz

V Libereckém kraji zahájí o víkendu provoz první lyžařské areály, otevřená budou minimálně čtyři střediska. Na sjezdovky bude možné vyrazit do Jizerských hor i západní části Krkonoš.

Jako první otevře už v pátek v 9:00 skiareál v Kořenově - Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. "Vypadá to dobře, máme od 35 do 40 centimetrů sněhu. Budeme mít i večerní lyžování v pátek a v sobotu," uvedl majitel areálu Martin Martínek. V neděli podle něj rozhodnou, zda zůstane areál otevřený i přes týden.

Další střediska zatím plánují víkendový provoz. Na Severáku v Hraběticích nedaleko Bedřichova spustí tři vleky, otevřená bude půjčovna a fungovat bude lyžařská škola. "Na Severáku máme asi 15 centimetrů přírodního a 30 centimetrů technického sněhu," uvedl za areál Pavel Bažant.

Na Semilsku se bude v sobotu a v neděli lyžovat ve dvou krkonošských střediscích. V provozu bude ve Vítkovicích lanovka Prezidentský expres s červenou sjezdovkou a částečně otevřený bude také skiareál na Benecku.

"Tento víkend bude v provozu Family aréna, což je vlek Zvon, snowtubing a dětský pás s dětským lyžařským hřištěm. V provozu bude ještě dětský vlek Jesen," uvedla manažerka areálu Petra Pravečková.

Největší střediska kraje se chystají zahájit provoz o příštím víkendu. Plánují to v Rokytnici nad Jizerou, Harrachově, Pasekách nad Jizerou, na Tanvaldském Špičáku či na Ještědu.

Do hor mohou vyrazit i běžkaři. Rolbou upravené jsou závodní tratě na Benecku, první úpravu má za sebou i Jizerská magistrála. "Na víkend chystáme další ve zhruba stejném rozsahu jako v úterý," řekla za provozovatele magistrály Radka Davidová. Rolby z Bedřichova a Jizerky vyjedou nejspíš v noci na sobotu.

Autoři

Štítky lyžování, zima, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Černá Říčka, Bedřichov, Ještěd, lyže, lyžař, Tatry Mountain Resorts, Liberecký kraj, Jizerské hory, Krkonoše, Severák, Benecko, Kořenov, Rejdice, Hrabětice, okres Sem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyndejte lyže! První skiareály zahájí o víkendu provoz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.