Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zimní střediska v Libereckém kraji zažila volnější víkend. Podmínky na kopcích nejsou ideální

Zimní střediska v Libereckém kraji nebyla o prvním lednovém víkendu plná, lyžaře odradilo počasí. Spokojeni byli v Harrachově, kam přijeli slavit pravoslavné Vánoce Rusové a tříkrálový svátek trávili na českých sjezdovkách Poláci. Podmínky na kopcích nejsou ideální.

Ve srovnání soboty a neděle dopadl příznivěji první víkendový den. "Naše areály mají za sebou dva rozdílné dny, zatímco sobota byla z hlediska návštěvnosti dobrá, v neděli už přišlo tak 60 procent oproti sobotě," řekl ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. Společnost SKI Bižu provozuje lyžařské areály v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách.

V provozu jsou zatím všechny areály v Jizerských horách. "Čekáme nicméně na ochlazení, abychom mohli vyrábět technický sníh," uvedl Bažant.

Ve skiareálu Ještěd v Liberci bylo v sobotu 1000 lidí, v neděli 600. "V pátek začalo pršet, přesto ještě na večerní lyžování přišlo 400 osob, sobota dobrá, dnes už to bylo slabší," řekla mluvčí provozovatele Renata Balašová. Podle ní jsou podmínky na sjezdovkách slušné. "Je to většinou technický sníh, dopoledne je to tak tvrdší, odpoledne měkčí," uvedla.

V Harrachově patřil první lednový týden hlavně Rusům. "Vyvrcholilo to v sobotu, kdy navíc Poláci měli státní svátek a na sjezdovkách bylo opravdu až moc lidí," řekl vedoucí provozu lanovky Martin Nedvěd. Naopak dnes už byly svahy prázdnější. "Trápí nás počasí, střídá se sníh a déšť, občas se musí odklízet spadlé stromy a výhled není úplně příznivý," řekl Nedvěd, zatím podle něj nicméně jezdí všechny vleky.

Autoři

Štítky lyžování, zima, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Černá Říčka, Bedřichov, Ještěd, lyže, lyžař, Tatry Mountain Resorts, Liberecký kraj, sjezdovka, Vánoce, kopec, Jizerské hory, Severák, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní střediska v Libereckém kraji zažila volnější víkend. Podmínky na kopcích nejsou ideální  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.