Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí připomíná začátek března. Podmínky k lyžování zhoršila obleva

Podmínky k lyžování zhoršila v Libereckém kraji obleva, některá střediska už kvůli tomu musela omezit provoz a skiareálu v Bedřichově hrozí dokonce úplné uzavření. Na sjezdovkách je od pěti do 60 centimetrů sněhu. Provozovatelé věří, že se naplní předpověď o ochlazení.

"Pomohlo by to hodně," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Společnost provozuje v Jizerských horách tři areály. Tanvaldský Špičák a Severák jsou stále v plném provozu a podmínky k lyžování jsou dobré. V Bedřichově je od deseti do 30 centimetrů sněhu a podle Bažanta budou muset areál na víkend nejspíš zcela uzavřít. "Zvažujeme, že bychom tam nechali fungovat dětský vlek, který je v pořádku a dá se ještě provozovat," dodal.

Zhoršují se podmínky také v západní části Krkonoš. "V polovině areálu je sněhu ještě dost, je to ale všelijaké. Teď mají přijít mrazy, něco by mělo připadnout, tak si myslím, že se to zlepší," uvedl za skiareál Paseky nad Jizerou Martin Řípa. I přes oblevu mají lyžaři v Pasekách k dispozici přes devět kilometrů tratí. "Zavřená jen jen jedna sjezdovka," dodal Řípa.

Snowhill ve svých střediscích ve Vysokém a Jablonci nad Jizerou dočasně zrušil večerní lyžování a skiareály jsou jen v částečném provozu. V Rokytnici nad Jizerou je uzavřený Studenov, který je závislý na přírodním sněhu. "Bohužel teplý vítr, který přišel do Česka poslední dva dny, nám tam udělal paseku. Uteklo nám spousta sněhu a to ježdění by bylo nebezpečné," uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák. V největším středisku kraje se i tak dá lyžovat na více než 15 kilometrech tratí. "Horní Domky a Lysá hora mají sněhu dostatek, jedeme naplno. Je to ale spíše takové jarní lyžování," dodal Pražák.

Obdobné je to i na Ještědu v Liberci. "Připomíná to začátek března. Ráno je to lepší, přes den zhoršuje a pak na večerní lyžování zase lepší," uvedla za areál Renata Balašová. Sjezdovky jsou podle ní stále v dobrém stavu, ode dneška je ale mimo provoz Bucharka. "Na sjezdovce je sněhu dost, ale nedaří se udržet stopu na vleku," dodala Balašová.

Zhoršují se i podmínky pro běžkaře v Jizerských horách. "Naposledy jsme upravovali před dvěma dny, z Bedřichova je to hodně ztenčený," uvedla za provozovatele Jizerské magistrály Radka Davidová. Stopy jsou někde už hodně špinavé od popadaného jehličí a místy jsou dokonce vytátá místa. Přenášet lyže se musí například na Krásné Máří. "Když se někdo ptá, doporučuji mu, ať vyrazí na Smědavu nebo Jizerku, tam je to lepší," dodala Davidová.

Štítky lyžování, Ještěd, Harrachov, Bedřichov, sjezdovka, Liberecký kraj, Jizerské hory, Tanvaldský Špičák, Severák, Krkonoše, Česko, Paseky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí připomíná začátek března. Podmínky k lyžování zhoršila obleva  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.