Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ideální lyžovačka. Skiareály v Libereckém kraji navštívily tisíce lidí

Lyžařské areály v Libereckém kraji mají za sebou jeden z nejlepších víkendů od začátku sezony, přijely tisíce lidí. Na horách panovaly ideální podmínky, v provozu byly téměř všechny vleky, a to i v menších střediscích. Upraveny jsou také běžecké trasy. V neděli navíc přálo návštěvníkům hor počasí, svítilo slunce a občas poletoval sníh.

V nejlepším stavu od spuštění areálu jsou nyní sjezdovky ve sportovním středisku Ještěd v Liberci. Provozovatelům pomohlo sněžení během týdne a teploty pod nulou, sníh je prachový. „Jezdilo poprvé úplně všechno. Navíc jsme tu měli závod bez lyží, při němž účastníci běží lesem a zdolávají různé překážky. Ze sjezdovek na ně bylo pěkně vidět, takže měli návštěvníci o zábavu postaráno," řekla za provozovatele Renata Balašová.

Poprvé za sezonu se rozjel běžecký areál v nedalekém Vesci. „Dnes svítilo sluníčko, takže sedm kilometrů upravené trati přilákalo hodně nadšených běžkařů," uvedla Balašová.

Plné svahy lyžařů a snowboardistů byly také v jizerskohorských střediscích Bedřichov, Severák a Tanvaldský Špičák. „Byl to jeden z nejlepších víkendů, srovnatelný s návštěvností o Vánocích," řekl Pavel Bažant, ředitel společnosti SKI Bižu, která největší areály Jizerských hor provozuje. Za oba dny je navštívilo přes 10 tisíc lidí.

„Rozdělili se rovnoměrně na sobotu a neděli. Do hor určitě přilákal lyžaře čerstvý sníh a dobré počasí," uvedl Bažant.

Velká spokojenost zavládla také v Rokytnici nad Jizerou, kam během soboty a neděle přijelo okolo 7000 lidí. „Dnes tu bylo od rána jasno. Navíc jsme tu měli závody začínajících lyžařů, takže se mohli lidé podívat, jak jezdí žáci a junioři," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Vít Pražák. „Sjezdovky jsou ve velmi dobrém stavu, podmínky ideální," dodal.

Vzhledem k návštěvnosti museli lidé ve frontách na vleky čekat, podle Pražáka to ve špičce bylo zhruba dvanáct minut. Všechny vleky jezdily o víkendu také v areálu Paseky nad Jizerou, Horní Domky a jinde.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky Skiareál Ještěd, Liberec, lyžování, Rokytnice, Harrachov, Bedřichov, Liberecký kraj, sjezdovka, lyžař, Spartak Rokytnice, a.s., Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ideální lyžovačka. Skiareály v Libereckém kraji navštívily tisíce lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.