Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hory v Libereckém kraji byly plné lyžařů, nejvíc na Jizerské 50

Na sjezdovky i do bílé stopy vyrazily v Libereckém kraji tisíce lidí. Nejplnější parkoviště byla o víkendu v okolí Bedřichova, kde dnes končí Jizerská padesátka. Provozovatelé středisek odhadují naplněnost areálů na 80 až 90 procent, podmínky hodnotí všude jako dobré.

Do Bedřichova přijelo na 7000 účastníků závodů a další tisíce diváků. Na průběh 51. ročníku dohlížela policie. Mluvčí policie Dagmar Sochorová řekla, že vše se obešlo bez vážnějších komplikací a průjezdný zůstal i Bedřichov. Návštěvníci Jizerských hor nicméně musí počítat při návratu domů s kolonami na cestách.

Vysokou návštěvnost o víkendu hlásila i další velká střediska Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku či Severáku, která provozuje společnost SKI Bižu. „Návštěvnost byla o něco nižší než minulý víkend, ale jsme spokojeni," řekl ředitel společnosti Pavel Bažant.

Všude jsou i dobré sněhové podmínky, technický sníh budou provozovatelé vyrábět do zásoby v příštích dnech, během nichž by mělo na horách mrznout.

V krkonošské Rokytnici na Jizerou, největším zimním středisku Libereckého kraje, si o víkendu užívaly hor také tisíce rekreantů. „Naplněnost odhadujeme na 90 procent, bylo hodně jednodenních lyžařů a pokračují ještě jarní prázdniny, takže lidí je dost," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Vít Pražák.

Také v tomto středisku se už vyrábí znovu technický sníh. „Podmínky jsou dobré, přes noc mrzne, takže se nám podařilo zasněžit kritická místa," uvedl Pražák.

Spokojeni jsou s víkendovou návštěvností i v libereckém Skiareálu Ještěd či ve Sportovním areálu Harrachov. I tam využili mrazů k technickému zasněžování. „Škoda jen, že nesněží víc, chybí tomu taková ta pravá zimní atmosféra. Na sjezdovkách je sice sněhu dost, na vršcích prašan, ale v nižších polohách u horských chat sníh chybí," řekl vedoucí lanovky Martin Nedvěd. V provozu by středisko mělo zůstat až do dubna, v minulosti se tam v některých letech lyžovalo i na 1. máje.

Upravené jsou v Jizerských horách a západních Krkonoších také desítky kilometrů běžeckých tras. V Jizerských horách je problematický jediný úsek, a to od Točny na Krásnou Máří.

Autoři | Foto Jizerská 50

Štítky Lyžování, Ještěd, Harrachov, Bedřichov, Rokytnice, Liberecký kraj, Jizerská padesátka, Jizerské hory, jarní prázdniny, Spartak Rokytnice, a.s., Sportovní areál Harrachov a.s., Tanvaldský Špičák, Severák, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hory v Libereckém kraji byly plné lyžařů, nejvíc na Jizerské 50  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.