Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karatisté Shotokanu slavili úspěch v Německu i na Poháru nadějí

Plná karatistických akcí byla sobota 7. dubna, a zatímco se hlavní část závodního týmu vypravila do německého Halle na Arawaza cup, karatističtí benjamínci se poměřovali na Poháru nadějí v České Lípě. Oba turnaje proběhli ve výborné náladě a úspěchy na sebe také nenechaly čekat. Z Německa přivezl liberecký Shotokan 6 zlatých, 4 stříbrné a 6 bronzových medailí a z České Lípy do Liberce doputovalo cenných kovů 9.

Arawaza cup, jakožto turnaj ve sledování české reprezentace, nesměl v kalendáři akcí SK Karate – Shotokan Liberec chybět. Kromě reprezentantů v Německu sbírali zahraniční závodní zkušenosti i závodníci mladší a svou mnohdy premiéru za hranicemi zvládli na výbornou. Liberečtí se nezalekli ani 1400 startů na soupisce turnaje, ani 11 zápasišť v hale a celým turnajem procházeli s radostí, zdravým sebevědomím a na tatami podávali úžasné výkony. „Snažíme se, aby si naši svěřenci soutěžení a sportování užívali a soustředili se na proces a zlepšování se více, než na výsledek. Radost mám, že po několika turnajích v Čechách a na Slovensku se podařila nastavit stejně pohodová atmosféra i dále za hranicemi," uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka SK a předsedkyně státní reprezentace.

Na turnaj doprovázeli mladé karatisty oba hlavní trenéři (Petra Piskačová a Pavel Horňák) i mentální kouč a zakladatel projektu Sport hlavou Ondřej Petr, který s oddílem spolupracuje.

Zlato si na krk pověsil Horňák Filip, a to hned dvakrát (kata i kumite), Kata tým žákyně U12 (Biriucová, Majbová, Rajtrová) a kata tým dorostenky U16 (Harciníková, Muzikářová, Štěpánová).Dva nejcennější kovy si odnáší i člen libereckého SCM Filip Černík. Stříbro vybojovali Kolářská Petra, Štěpánová Vendula, Kolář Daniel a Malý Matyáš. Třetí místa obsadili Rajtrová Nela, Harciníková Anna, Vacek Tomáš, Kata tým žáci U12 (Harvilko, Horňák, Jízdný), Djemileva Elvíra a Dostálová Hana a těsně pod stupni vítězů se ocitli Kolář Daniel, Rajtrová Nela, Kubečková Emma, Štěpánová Vendula, Jízdný Jakub, Biriucová Taisia, Muzikářová Klára, Harries Anna, Harciníková Anna a Harvilko Šimon.

Na českolipském poháru nadějí se v disciplíně kata nejlépe prosadil Filípek Sokol, který vybojoval 1. Místo mezi žáky do 7 let, stříbro bral Jiřík Šimáně a katařskou sbírku o bronz doplnil Honzík Vavera. Na turnaji naši sbírali i zápasové zkušenosti a v kumite získali tyto úspěchy: stříbro J. Šprysl a bronzy E. Muzikářová, E. Kittnerová, T. Pavelková, J. Vavera a R. Vlčková.

V nejbližší době čeká liberecký Shotokan 1. Kolo ČUBU ligy mládeže, 2. Kolo ligy žáků a tréninkový Sparing camp v Českých Budějovicích.

Autoři | Foto Shotokan Liberec

Štítky Shotokan, Liberec, karate, Německo, Česká Lípa, bronzová medaile, Halle, Pavel Horňák, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté Shotokanu slavili úspěch v Německu i na Poháru nadějí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.