Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Mistrovství světa v cheerleadingu do USA míří i jedenáct juniorek A-STYL Dragons z Liberce

Již za týden startuje Mistrovství světa v cheerleadingu v americkém Orlandu a do boje o medaile se zapojí i liberecký tým A-STYL Dragons, a to konkrétně v taneční kategorii Open Pom. Jedenáctka juniorek získala nominaci na světový šampionát loni v létě na ME v německém Bottropu.

Celá soutěž proběhne od 25. do 30. dubna a A-STYL Dragons se představí v sobotu 28. dubna 2018 v Disney´s Coronado Spring Resort & Convention Center Walt Disney World Resort na Floridě.

Složení A-STYL Dragons

Zuzana Fuchsová, Barbora Hladíková, Barbora Hottmarová, Julie Hozová, Denisa Janečková, Tereza Syrovátková, Adéla Šponarová, Michaela Štempecová, Nikola Třešňáková, Denisa Vacková a Martina Volštátová

„Sestavu, kterou předvedeme na MS, trénujeme od letních soustředění a začátku sezóny. Přesto bych se nebála tvrdit, že příprava probíhá několik let. Všechna děvčata jsou s námi opravdu dlouho. Od první zahraniční soutěže, konkrétně Mistrovství Evropy ve Vídni v roce 2016, pouze zvedáme laťku. Teď nás čeká meta nejvyšší,“ říká Lucie Jakubcová, vedoucí trenérka A-STYL Centra, která společně s kolegyněmi Šárkou Svinkovou – hlavní choreografkou, Nikol Smiley a Šárkou Hottmarovou dívky na akci připravuje

Vystoupení na šampionátu potrvá přesně dvě minuty. „Snažili jsme se, aby bylo šité na míru našim děvčatům. Mohu tedy prozradit, že bude hravé, elegantní a bojovné zároveň. Chybět nebudou skoky, točky, zvedačky a další zajímavé prvky. Největší důraz klademe na správnou techniku a synchronizaci. Dívky musí během sestavy vypadat jako jedno tělo,“ doplňuje Jakubcová.

Právě precizní pohyby spojené s nadšením všech soutěžících z libereckého týmu by mohlo oslnit porotu v mezinárodním složení i za oceánem – kolébkou cheerleadingu.

Důležitý je týmový duch

„Tanečních kategorií bude celkem osmnáct a rozděleny budou podle stylu, počtu, věku a pohlaví soutěžících. My se pokusíme o co nejlepší výsledek v Open Pom, a to v konkurenci zhruba třech desítek týmů,“ dodává Jakubcová.

Do USA odlétá jedenáct dívek společně se třemi trenérkami již 24. dubna, aby všechny měly na aklimatizaci alespoň tři dny. „V Orlandu jsme se jako organizátoři rozhodli pronajmout samostatný dům, nechceme přípravy na soutěž jakkoliv podcenit. Hotel ani ubytování v rodinách není pro týmového ducha ideální. V domě budeme všichni spolu, můžeme tam kdykoliv trénovat a věnovat se nejrůznějším teambuildingovým aktivitám,“ poznamenává hlavní trenérka.

Autoři | Foto A-STYL Liberec

Štítky A-STYL, Dragons, Liberec, Orlando, mistrovství světa, USA, Bottrop, soutěž, Walt Disney, Florida, Evropa, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mistrovství světa v cheerleadingu do USA míří i jedenáct juniorek A-STYL Dragons z Liberce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.