Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z mezinárodního Grand Prix v Ústí nad Labem veze Gryf čtyři medaile

Dvě stříbrné a dvě bronzové medaile si veze karatistický oddíl Gryf Liberec z mezinárodního turnaje Grand Prix v Ústí nad Labem, který se uskutečnil v sobotu 21. dubna. A že konkurence byla obrovská! Své síly tu změřilo na 560 karatistů z 14 zemí světa.

Gryf Liberec vyslal do Ústí výpravu složenou jak z těch nejmladších, tak již ostřílených a zkušených závodníků. Startovalo se na šesti tatami a boje probíhaly až do půlnoci. V disciplíně kata se bohužel nikomu z Gryfu nepodařilo projít eliminačními koly. Jedinou „katařskou“ medaili získal pro liberecký oddíl až kata tým žáků ve složení Filip Flajšinger, David Vedral a Marek Frinta, kteří vybojovali stříbro.

V kumite uspěli zkušení závodníci

V odpoledních hodinách pak odstartovaly boje v kumite. Z mladších závodníků nikdo na medailové umístění nedosáhl. Nejlépe si vedl Tonda Chudoba (ml. žáci +39 kg) a Marek Frinta (st. žáci -45 kg), kteří skončili těsně pod stupni vítězů na 5. místě. Až večer přišel na řadu starší závodní tým, který zúročil své zkušenosti a vybojoval pro liberecké karate tři cenné kovy. V kategorii juniorů +76 kg získal bojovným výkonem stříbro Lukáš Cyprián a třetí místa obsadili Matěj Štěpán (junioři, -68 kg) a Vojtěch Boháč (muži U21, - 67 kg). 

„Vysoká konkurence, výborně připravení Ukrajinci a Holanďané,“ tak hodnotí soutěž trenér Lukáš Honzík. „Pro naše závodníky byla velmi přínosná, ti nejmladší sbírali vůbec své první zkušenosti na turnaji s tak vysokou mezinárodní úrovní. Zároveň nám ukázala rezervy, na kterých budeme v následujících měsících pracovat. Věřím, že se za rok vrátíme a „urveme“ i nějaký kousek zlata,“ uzavírá trenér Gryfu.

Část týmu zůstala v Ústí až do neděle, protože se tu konalo 2. kolo Ústecké regionální ligy družstev. Tady si na výsledky budeme muset počkat až do 20. května, na kdy je naplánováno třetí – finálové – kolo.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky GRYF, Liberec, karate, Ústí nad Labem, Grand Prix, Vojtěch Boháč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z mezinárodního Grand Prix v Ústí nad Labem veze Gryf čtyři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.