Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gryf vybojoval v Hradci a Ústí celkem devět medailí

Hned dvou turnajů se o víkendu zúčastnili karatisté libereckého oddílu Gryf. V sobotu změřili své síly na Národním poháru dorostu, juniorů, U21 a seniorů v Hradci Králové starší závodníci, v neděli pak čekalo na ty mladší finále Regionálního poháru družstev v Ústí nad Labem. A výsledek? Šest medailí z nároďáku a tři z ligy.

„Národní pohár v Hradci Králové nám ukázal, jak si naši závodníci stojí de facto po čtyřměsíční pauze mezi konkurencí z celé republiky, s níž se v případě získání nominace utkají na Mistrovství ČR,“ říká předsedkyně oddílu a trenérka Tereza Reyneltová. Gryfáci se představili jak v disciplínách kata, tak kumite. V kata si nejlépe vedl Matěj Říha, který vybojoval dvě bronzové medaile (v kategorii U21 a senioři), Ondřej Blín skončil na bodovaném 5. místě.

V kumite dosáhli již závodníci Gryfu o příčku výš. Stříbro brali po napínavých zápasech Vojta Boura a Fanda Chudoba, bronzovou medaili si odvezl Lukáš Cyprián. A dařilo se také kumite týmu juniorů ve složení Lukáš Cyprián, Fanda Chudoba a Tomáš Dittrich, kteří vybojovali pro Gryf další bronz. Na bodovaném 5. místě se ještě umístili Tomáš Dittrich a Matěj Štěpán.

„Ačkoliv závodníci přivezli jen „pár“ medailí, myslím, že na mistrovství mají šanci získat lepší umístění,“ hodnotí výkony svých svěřenců trenérka. „Největším bojovníkem pro mě byl Tom Dittrich, který předváděl energické zápasy, jak ve své kategorii, tak v týmech, přestože patřil k nejmenším a nejlehčím závodníkům celé týmové kategorie.“

Finále Ústecké regionální ligy družstev

Neděle pak patřila mladším závodníkům. Ti vyrazili do Ústí nad Labem, kde se konalo třetí – tedy finálové – kolo Ústecké regionální ligy družstev. Největší šanci na medaili měl kata tým starších žáků ve složení David Vedral, Marek Frinta a Filip Flajšinger, který obhajoval zlato z minulých dvou ročníků. Vzhledem ke změně pravidel z toho nakonec bylo „jen“ stříbro, ale kluci mohli být na své výkony pyšní.

V kategorii kumite zazářila hlavně děvčata. Dva týmy postavené z mladších a starších žákyň si z finálové neděle nakonec odvezly bronzové medaile. Mladší tým žákyň bojoval ve složení Sofia Mazur, Eliška Fibichová a Nikola Radostová, starší ve složení Míša Vaškovská, Diana Fantová a Markéta Křečková. „Tuto týmovou soutěž absolvujeme hlavně proto, aby mladí závodníci nasbírali co nejvíce zkušeností. Medaile jsou pro nás spíše třešničkou na dortu, veškerá příprava totiž směřuje až na podzimní sezónu, kdy se koná i Mistrovství ČR,“ uzavírá Tereza Reyneltová.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky GRYF, Liberec, karate, Ústí nad Labem, Hradec Králové, bronzová medaile, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gryf vybojoval v Hradci a Ústí celkem devět medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.