Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: U Doks finišoval šestatřicátý ročník cyklistického závodu

Necelých osmdesát kilometrů čekalo na účastníky tradičního závodu Praha – Doksy. Zatímco prvního ročníku se účastnilo pět statečných, tentokrát na trať vyrazilo 123 závodníků. Do cíle jako první dorazila pětičlenná skupina, která si to ve spurtu rozdala o vítězství. To nakonec vybojoval Michal Schuran z pražské Sparty.

Startuje se vždy v Třeboradicích u teplárny na severu Prahy. Prvních několik kilometrů je zaváděcích a ostrý start probíhá ve Všetatech. Cyklisté se pak proplétají Máchovým krajem a Kokořínskem až do Tachova u Doks.

Není to žádná legrace, na trase je několik náročných stoupání. A tempo vítězné skupiny? První pětice prolétla trať průměrnou rychlostí téměř 38 kilometrů za hodinu.

První ročník závodu se uskutečnil už v roce 1982. Vymysleli ho pracovníci technicko-ekonomického odboru národního podniku OZAP Praha. Tehdy jelo pět cyklistů a z vítězství se radoval Vladimír Konůpka, dnes ředitel závodu a také prezident klubu CKKV Praha.

Z pěti účastníků prvního ročníku se letos na trať postavil sedmašedesátiletý Michal Kokta.

Praha - Doksy 2018

Sobota, 2. června 2018, 10:14

Praha - Doksy 2018
Praha - Doksy 2018

Autoři | Foto

Štítky cyklistika, Praha, Doksy, závod, Michal Schuran, Tachov, Všetaty, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, Třeboradice, Máchův kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U Doks finišoval šestatřicátý ročník cyklistického závodu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.