Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Proběhněte si ikonická místa lyžařské legendy v létě! Jizerská 50 RUN se blíží

PR článek

Jizerská 50 je klasikou, na kterou každoročně vyrazí tisíce běžkařů. Nyní však máte možnost zdolat Jizerskou 50 v létě po svých. Nejdelší trasa kopíruje svou zimní předlohu, která vede přes nejhezčí scenérie Jizerských hor. Jak to vypadá bez sněhové pokrývky na Jizerce? A co Smědava, Hřebínek, či Olivetská hora? Jizerská 50 RUN startuje 25. srpna a nabízí zcela jedinečný sportovní zážitek.

Na výběr jsou tři trasy o délce 12, 23 a 50 kilometrů, přičemž nejdelší z nich vás zavede až na Jizerku. Ultramaratonská trasa má převýšení 993 m, její kratší verze pak 453 a 245 metrů. První záchytný bod hlavního závodu představuje osada Kristiánov. Následuje další občerstvovačka na Knejpě, odkud trasa vede kolem vrchu Jizera na Kasárenskou a Hraniční. Na řadu pak přijdou ikonické výhledy, například na vodní nádrž Souš.

Známou křižovatku U Bunkru proběhnou ultramaratonci rovnou dvakrát, při oběhnutí nejzazší trasy závodu, přes Jizerku. Okolní rašeliniště, která jsou národní přírodní rezervací, představují unikátní podívanou.

Zvlněný terén Promenádní se pak ke konci svažuje dolů až ke Smědavě. Odtud se trasa ubírá znovu okolo Jizerky zpět kolem rozhledny Na Čihadle, vyhlídky Krásná Máří, až na Hřebínek. Následuje Olivetská hora a odtud již není daleko na stadion v Bedřichově.

Závodní atmosféru Jizerské 50 mohou zažít také děti do 15 let, pro které jsou v rámci dětských závodů Dr. Maxe připraveny trasy na 500 nebo 1000 metrů. Start a cíl Jizerské 50 RUN je pro všechny trasy na stadionu v Bedřichově. Registrace na ultramaraton jsou již naplněny. Stále je však možné se na www.behejlesy.cz přihlásit na kratší trasy.

V rámci startovného máte k dispozici šatnu, úschovnu, či zdravotnickou službu. Samozřejmostí je občerstvení na trati a v cíli. Všichni účastníci rovněž obdrží dřevěnou pamětní medaili. Věcné ceny získají tři nejrychlejší závodníci na trasách 12, 23 a 50 kilometrů, tři nejlepší v jednotlivých kategoriích a vítězové týmových soutěží Tandem a Slow Motion.

Štítky JIZ50 Run, jizerská 50, Jizerky, běh, Jizerská padesátka, Jizerské hory, Smědava, léto, Bedřichov, Dr. Max Lékárna, Liberec V-Kristiánov, Jizera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proběhněte si ikonická místa lyžařské legendy v létě! Jizerská 50 RUN se blíží  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.