Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Gryf láká zájemce o karate. Startuje nábor 2018

Zájem o karate rok od roku roste. Jednak se nově stalo olympijskou disciplínou a jednak umožňuje dětem osvojit si bojové a psychologické techniky, které se jim hodí i v běžných situacích na ulici či ve škole. To, že karate je víc než sport, má ve svém krédu i známý liberecký oddíl Gryf.

Učí své svěřence nejen tradičním disciplínám kata a kumite, ale také sebeobraně, samostatnosti, férovosti a kamarádství. Od září se opět rozběhnou tréninky v tělocvičnách MŠ a ZŠ Doctrina Na Perštýně, kde má oddíl svou domovskou základnu. Zároveň bude přijímat nové členy – kluky a holky již od 4 let věku.

„Už se na nové bojovníky moc těšíme,“ říká trenérka a předsedkyně oddílu Tereza Reyneltová, několikanásobná mistryně ČR v kumite. „Pro předškoláky každoročně otevíráme speciální sportovní přípravku s prvky karate, kde se dětí učí především formou her. Pro ty větší jsou pak určeny klasické tréninky kata, kumite, kihonu, ale i kondiční tréninky, sebeobrana, atletika a další doplňkové aktivity.“

Chceme děti u sportu udržet

Dětem se věnují zkušení trenéři, kteří špičkově ovládají nejen všechny karatistické techniky a strategie, ale také to s dětmi jaksepatří umí a vědí, jak je nejlépe zvednout od jejich oblíbených mobilů a počítačů. „Motivace je ve sportu vždycky hrozně důležitá. Malé děti dnes často neumí ani kotrmelec nebo skákat na jedné noze, musíme je to naučit, a hlavně je pak u sportu udržet. A to je také jeden z našich hlavních cílů – aby děti sport chytnul a bavilo je to.“

Právě karate je podle Terezy Reyneltové sport víceméně pro všechny – nemusíte oplývat nějakými speciálními fyzickými předpoklady. „Samozřejmě někomu to jde více, jinému méně, někdo jezdí na všechny závody, jiný si přijde jen společně zacvičit na trénink a do závodění se moc nehrne.“ Gryf umožňuje svým členům obojí. Každoročně klub vyjíždí nejen na všechny důležité turnaje v Čechách, ale i do zahraničí. V minulých letech se karatisté z Gryfu podívali například do Maďarska, Irska, Německa či USA, letos je čeká mezinárodní turnaj v Rusku a Irsku. Vyvrcholením sezóny pak bývá prosincové mistrovství ČR, z něhož si Gryf pravidelně odváží cenné medaile jak v kata, tak v kumite.

Kromě toho klub pořádá spoustu dalších volnočasových aktivit, jako je oddílový turnaj Gryf Cup, sjíždění Jizery na raftech či víkendové akce pro děti i rodiče na horolezecké stěně. Nově nabízí i tréninky fyzičky a sebeobrany pro dospělé.

Ukázkové hodiny po celé září zdarma

Od září startuje nábor nových členů na rok 2018/19. Gryf Liberec pořádá ukázkové tréninky zdarma, a to každé pondělí, úterý a čtvrtek v tělocvičnách MŠ a ZŠ Doctrina Na Perštýně. „Zveme všechny rodiče a děti, nejen ty, kdo už ví, že by rádi posílili naše řady, ale i ty, kteří se chtějí dozvědět o tomto sportu něco víc a podívat se, jak to u nás chodí,“ uzavírá Tereza Reyneltová. Veškeré informace jsou k dispozici na webu www.gryfliberec.cz.

Autoři

Štítky Gryf, karate, nábor, sport, trénink, olympijské hry, Česko, Irsko, USA, Rusko, Německo, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gryf láká zájemce o karate. Startuje nábor 2018  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.