Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lucie Jakubcová: Důležitá je touha tancovat

PR článek

Cítí vaše dítě rytmus, rádo se hýbe a vy byste jej rádi přihlásili na tancování? Je nejvyšší čas! Jedna z nejúspěšnějších tanečních škol v regionu – A-STYL Liberec, kterou ročně navštěvuje přes 500 dětí, právě rozjíždí novou sezónu. Jak bude vypadat zápis a co všechno budoucí kurzisty čeká? Nejenom o tom jsme hovořili s Lucií Jakubcovou, zakladatelkou a vedoucí trenérkou A-STYLU.

Co musím udělat proto, abych mohla přihlásit dítě do A-STYL Centra?
Nejdůležitější je přijít k zápisu. Ten první se uskuteční již v úterý 4. září 2018 v OC Forum, kde proběhne velkolepá exhibiční show. Na ní předvedeme všechny možné styly tance a cvičení, které se u nás může dítě naučit. Další zápisy proběhnou již u nás v A-STYL Centru, a to 6. a 8. září. Na náborech všem osobně poradíme a pomůžeme s výběrem kurzu přímo na míru. Od 10. září následují ukázkové lekce zdarma, na ně je nutné si přinést sportovní oblečení, obuv se světlou podrážkou a pití.

Jak staré děti u vás tancují?
Nejmenším svěřencům jsou tři roky a začínáme s nimi spíše s pohybovou průpravou. Potom nás samozřejmě navštěvují teenageři i dospělí. V naší škole nabízíme celou řadu stylů – od street dance, přes contemporary, aerobic až po cheerleading.

Platí, že čím dříve dítě začne s tancem, tím lépe?
U sportovního aerobiku nebo gymnastiky tomu tak skutečně je. V dalších odvětvích můžete začít v pozdějším věku. Proto máme kurzy jak pro juniory, tak i dospělé začátečníky. Velice často se nám stává, že pokud na sobě takový kurzista pracuje, dostane se až do soutěžních týmů.

Loni jste se svými svěřenci dosáhli celé řady úspěchů…
Máte pravdu, loňská sezóna byla pro nás opravdu skvělá. Účastnili jsme se celkem 26 soutěží, ve kterých jsme získali 146 medailí. Slavili jsme tituly Mistrů ČR v aerobiku i cheerleadingu. Právě naše cheerleaders pak reprezentovaly Českou republiku na Mistrovství světa v americkém Orlandu, kde postoupily až do finále a zařadily se mezi pětadvacítku nejlepších. Dále jsme například obsadili třetí příčku na MČR ve street dance v Battle sólech. A mohla bych pokračovat. V nové 21. sezóně chceme na tradici i úspěchy navázat.

Co když ale mé dítě bude chtít u vás tancovat jen pro radost? Má šanci?
Rádi jej přivítáme. Důležité je, že má touhu tancovat, i když jen pro zábavu. U nás si vybije energii, pozná nové přátele, bude pracovat v kolektivu. A pokud se někdy rozhodne zapojit do soutěží, samozřejmě může. Musí však počítat s intenzivnějšími tréninky a také s tím, že soutěže většinou probíhají o víkendech.

V A-STYLU pořádáte i celou řadu doprovodných akcí, jakých?
Každoročně organizujeme gigantickou A-STYL show, která probíhá vždy v červnu v Home Credit Aréně. Všichni naši kurzisté, začátečníci i ti nejvíce pokročilí, se na ní mají možnost představit. Okusí si vystoupení na profesionální stage s osvětlením i kulisami. Dále jsou velice populární interní soutěže, kterých se děti rádi účastní a kde poměří síly se svými vrstevníky. V létě potom pořádáme nejrůznější kempy. Je totiž důležité, aby kurzisté měli přes léto nějaký pohyb, abychom nezačínali v září od nuly. Na kempy navíc zveme hosty z řad nejlepších lektorů. Jako A-STYL ještě organizujeme maškarní bál pro širokou veřejnost nebo třeba „Běh nás baví“ pro mateřské školy.

Dnes vydají rodiče za kroužky svých dětí nemalé peníze. Jak je na tom tancování?
Když bych tanec měla srovnat s ostatními sporty, bude rozhodně patřit mezi ty levnější. Děti platí pouze kurzovné, na lekce jim stačí tričko, tepláky a boty s podrážkou, která nedělá čmouhy. Pokud kurzisté potřebují na svá vystoupení kostým, jako například cheerleaders nebo tanečníci street dance, pořizujeme je za přijatelné ceny. Rozhodně se nebavíme o tisících.

Více na www.astyl.cz.

Štítky A-STYL, Liberec, tanec, nábor, Lucie Jakubcová, soutěž, aerobik, Česko, Home Credit, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Jakubcová: Důležitá je touha tancovat  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.