Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hravé prázdniny ve Sport Parku Liberec letos zažily tu správnou olympijskou atmosféru

PR článek

Již po čtvrté areál Sport Parku Liberec po celé léto hostil příměstské tábory Hravé prázdniny. Letošní ročník nabídl 5 turnusů pro děti od 6 do 15 let. Judo, florbal, střelba nebo bruslení v Home Credit Areně, to vše nabídlo zázemí multifunkčního areálu. Společně s trenéry jednotlivých klubů, které mají zázemí ve Sport Parku Liberec, si tak každý mohl vyzkoušet sporty, se kterými se jen tak nesetká.

Letošní ročník Hravých prázdnin nabídl zpestření v podobě propojení s projektem Česko sportuje, který se snaží rozšířit povědomí o sportovních aktivitách pro děti a mládež ve spolupráci s Českých olympijským výborem. Na děti tak nečekali jen trenéři klubů, ale také speciální testování Sazka olympijského víceboje, kdy není cílem být nejlepší, ale zjistit předpoklady každého malého sportovce. Každý účastník tábora si odnesl olympijský diplom, který dětem sdělí jejich sportovní předpoklady. Mohou se tak porovnat s Vavřincem Hradílkem nebo Barborou Špotákovou. Rodiče tak mohou zjistit, zda mají doma malého atleta nebo judistu.

Děti si převzaly medaile i od biatlonistky Veroniky Vítkové

Co by to bylo za olympijskou atmosféru bez pořádné podpory. Po celý týden se příměstské tábory nesly v duchu olympijského víceboje. A na konci každého turnusu nemohl chybět medailový ceremoniál. Jelikož cílem tábora není hodnotit jen ty nejlepší, ale celkově motivovat děti ke sportu, odměna byla připravena pro všechny. Každý účastník si odnesl medaili, kterou převzal od olympijského medailisty nebo účastníka olympijských her. Děti se tak setkaly s Veronikou Vítkovou, Vojtěchem Loudínem, Ilonou Burgrovou nebo Nikol Kučerovou. Podpora nechyběla ani od hokejistů A týmů Bílých Tygrů Liberec, kteří mladé sportovce provedli zázemím hokejové kabiny.

Příměstské tábory přilákaly přes 300 malých sportovců, pro které byl připravený speciálně sestavený sportovní program. Lektoři s trenéry dětem přiblížili více jak 15 sportů. O děti se po celou dobu také staral tým fyzioterapeutek ze Sport Park Medical, které dohlížely na správné protahování, držení těla nebo i vyvážený jídelníček od nutriční specialistky.

Tisková zpráva

Štítky Hravé prázdniny., Liberec, olympijské hry, sport, trenér, příměstský tábor, Home Credit Arena, Veronika Vítková, Český olympijský výbor, Sazka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hravé prázdniny ve Sport Parku Liberec letos zažily tu správnou olympijskou atmosféru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.