Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gryf veze z domácích i zahraničních turnajů 16 medailí, boje o nominace na MČR vrcholí

Celkem 16 medailí vybojoval liberecký karatistický oddíl Gryf na pěti turnajích, které se od poloviny září konaly nejen u nás, ale také v zahraničí. Pro účast na prosincové MČR byly důležité nominační závody Bohemia Open v Českých Budějovicích a dále národní poháry v Praze a Havlíčkově Brodě. Vybraní závodníci, kteří už mají nominaci na MČR jistou, pak reprezentovali oddílové barvy na mezinárodních turnajích v Polsku a Irsku.

Podzimní sezónu odstartovalo 3. kolo Národního poháru dorostu, juniorů, U21 a seniorů, které se uskutečnilo v sobotu 22. září v Praze. Zde zazářil Matěj Říha – odvezl si odtud dvě zlaté medaile z kata. V kumite se dařilo Vojtovi Bourovi, Lukáši Cypriánovi a Vojtovi Boháčovi, kteří vybojovali stříbro. Třetí místo pak obsadil Matěj Štěpán.

Poslední zářijová sobota patřila opět nominačnímu Bohemia Open v Českých Budějovicích a pro Gryf byla ve znamení bronzu. Třetí místa shodně obsadili Ondřej Blín v kata a Max Křeček a Marek Frinta v kumite.

Trojlístek domácích závodů uzavřelo o prvním říjnovém víkendu 2. kolo Národního poháru žáků v Havlíčkově Brodě, kde se o důležité nominační body na MČR úspěšně popral Ondřej Filip. Jednoznačně vyhrál tři kola za sebou a až ve finále nestačil na závodníka z Karlových Varů, takže nakonec bral stříbrnou medaili.

Zlaté medaile z Polska i Irska

Zatímco v Havlíčkově Brodě se bojovalo o nominace na MČR, další závodníci z Gryfu vyrazili do zahraničí. Na Polish Open v polské Bělé reprezentoval oddíl Matěj Říha, který přivezl do Liberce zlatou medaili z kategorie kata U21. Souběžného turnaje v irském Carlow se pak účastnili mladí závodníci Marek Frinta, Michaela Vaškovská, Diana Fantová a Nikola Radostová. Vybojovali pro Gryf čtyři zlaté medaile a jednu bronzovou, a Nikola Radostová byla dokonce vyhlášena nejlepší závodnicí turnaje.

Matěj Říha míří na MS

A co čeká liberecké karatisty v nejbližší době? Rozhodně si neodpočinou! Nejstarší závodníci odjíždějí příští týden na ME federace IKU do ruského Orle a mladší závodní tým na North Bohemii do Ústí nad Labem. V listopadu pak bude Českou republiku reprezentovat Matěj Říha na MS seniorů v olympijské federaci WKF, které se uskuteční v Madridu.

Podle předsedkyně oddílu Terezy Reyneltové nyní veškeré přípravy směřují na Mistrovství ČR, které se bude konat 8.–9. prosince v Jindřichově Hradci. „Pocity po prvních závodech podzimní sezóny jsou zatím smíšené, někdo předvádí super výkony již dva měsíce před MČR, a někteří naopak ještě ,spí´,“ hodnotí výkony svých svěřenců Reyneltová. „Tak doufáme, že se nám to dobře skloubí a na MČR předvedou všichni jen to nejlepší a výsledkem bude spokojený odchod z tatami. Já věřím, že i s medailemi na krku.“

Tisková zpráva | Foto Gryf Liberec

Štítky Gryf, karate, Bohemia Open, Havlíčkův Brod, Polsko, Irsko, Praha, České Budějovice, zlatá medaile, Česko, olympijské hry, Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gryf veze z domácích i zahraničních turnajů 16 medailí, boje o nominace na MČR vrcholí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.