Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Svátek libereckých házenkářů. V domácím poháru přivítali Lovosice

O víkendu měli muži Liberec Handball nabitý program. V pátek nastoupili ve 3. kole Českého poháru proti extraligovým Lovosicím, v sobotu poté v rámci 5. kola 2. ligy nastoupili proti soupeři z Košutky. Bohužel v obou zápasech se nepodařilo uspět.

SK Liberec Handball - HK FCC Město Lovosice 23:39 (11:19)

Zápas proti Lovosicím měl jednoznačný průběh. Nehrálo se v ostrém tempu, soupeř jasně prokazoval svoje kvality, když bylo potřeba, domácí chvílemi hráli na "plný plyn" a předváděli hezké akce, ale s vědomím jednoznačné převahy lovosických nedošlo k žádnému dramatu. Za domácí se na hřišti prostřídalo všech 16 hráčů, zapojili jsme i několik dorostenců.

SK Liberec Handball - TJ Košutka 34:37 (17:15)

Naopak v zápase proti Košutce jsme se o body chtěli poprat a neztratit domácí neporazitelnost. I když jsme věděli, že soupeř bude kvalitní vzhledem k již odehraným zápasům a výsledkům se silnými soupeři. Začátek zápasu nám nevyšel, soupeř se rychle ujal vedení. Liberečtí se však rychle vrátili do hry a srovnali tempo. V tu chvíli se bohužel nepříjemně zranil Blanár - vykloubený prst, musel být odvezen zdravotníky do nemocnice. Domácí o to více zvýšili tlak na soupeře a postupně se dostávali do vedení. Před koncem druhého poločasu však potkalo stejné zranění Blaschkeho a oba hráči se tak sešli na "střídačce" v liberecké nemocnici. I tak jsme do poločasu udrželi dvougólový náskok.

Ve druhém poločase se nám jednak nedařilo a zároveň nám docházely síly. Oslabeni o dva důležité hráče jsme nedokázali udržet pevnou obranu, v útoku jsme kupili chyby a neproměňovali jasné šance a hosté se brankově vzdalovali. Ke konci zápasu se Liberečtí zmohli k náporu, který však stačil pouze na snížení na celkové manko 3 gólů. Gólově je nutno vyzvednout Moravu a Vrbu, kteří dohromady nastříleli 22 branek. V brance se zároveň dařilo Harbichovi.

Sestava a branky

Harbich, Živnůstka - Eliáš, Vrba 10, Blanár 3, Ilek 1, Blaschke, Kamaryt 4, Šťastník 1, Kulík 1, Hájek 1, Lehký, Morava 12, Šefl 1

Ani dorosteneckým kategoriím se o víkendu nedařilo. Starší i mladší dorostenci podlehli zkušenému soupeři Talen Plzeň. I když mladší dorost pouze o dvě branky, body si ani jeden tým nepřipsal.

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky házená, Liberec, Liberec handball, Lovosice, Bílí Tygři Liberec, Košutka, Morava, HC Škoda Plzeň, Krajská nemocnice Liberec

Svátek libereckých házenkářů. V domácím poháru přivítali Lovosice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.