Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po špatném úvodu liberečtí házenkáři marně dotahovali. S Lovosicemi prohráli o čtyři branky

V sobotu 10. listopadu přivítali muži Liberec Handball na své palubovce známého soupeře - zálohu HK FCC Město Lovosice "B". Papírově lepší soupeř svoji pozici potvrdil a z Liberce odvezl oba body.

Domácí nastoupili do utkání katastrofálně. Od začátku se nic nedařilo, střelba byla velmi bezzubá, obrana průchozí, přechod do útoku špatný a návrat do obrany ještě horší. I proto v patnácté minutě svítil na ukazateli hrozivý stav 2:13. Od té doby domácí zabrali, začali se pomalu prosazovat a zlepšili obranu. Do poločasu se povedlo snížit na rozdíl šesti branek.

O poločasové přestávce si domácí předsevzali, že se pokusí ještě o výsledek poprat a to se také dařilo. Zhruba do dvacáté minuty se náskok hostí zredukoval na pouhé dvě branky a domácí byli zpět ve hře. Bohužel ale svůj nápor neudrželi a hosté si stále drželi dvou až třígólový náskok. V poslední vteřině proměnili hosté ještě sedmimetrový hod a upravili tak výsledek na konenčný rozdíl 4 branek.

Po tragickém vstupu do utkání by se obrat v zápase dal považovat za zázrak, nicméně i tak se k němu domácí přiblížili. V brance se dařilo Harbichovi, který zabránil ještě většímu kolapsu na začátku, hru dobře oživili dorostenci Matula, Hájek a Mrázek, kteří vstřelili téměř polovinu branek. 

„V příštím kole zajiíždíme na půdu týmu z Libčic, který je na sousední pozici v tabulce a velmi rádi bychom opět zabodovali. Bohužel kádr je limitovaný větším počtem zraněných hráčů, ale i tak je naděle,“ řekl Ondřej Harbich z Liberec Handball.

Liberec Handball - HK FCC Město Lovosice "B" 26:30 (11:17)

Sestava a branky: Harbich, Živnůstka - Eliáš 3, Vrba 2, Šťastník 2, Ilek 1, Kamaryt 5, Martenek, Hájek 4, Ploch, Mrázek 3, Lehký 1, Matula 5, Jakl  

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky házená, Liberec, Liberec handball, Lovosice, FC Slovan Liberec

Po špatném úvodu liberečtí házenkáři marně dotahovali. S Lovosicemi prohráli o čtyři branky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.