Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Chrastavě otevřeli pumptrack, okruh pro cyklisty, který projedete bez šlapání

Speciální okruh pro cyklisty s názvem pumptrack otevřeli minulý týden v Chrastavě. Jde o trasu plnou terénních vln, kterou ale šikovný cyklista zvládne projet bez šlapání a jen díky pumpování celého těla, odtud také název atrakce.

Pumptrack Chrastava nechala vybudovat na místě bývalého rybníku a poté zarostlého místa na Střeleckém vrchu. Část okruhu je ze zpevěněného materiálu, část je vyasfaltovaná a vhodná tak i pro koloběžky.

„Je to výborné pro volnočasovou aktivitu dětí. Pro ně je to adrenalinový sport a rozvijí jim řadu dovedností. Vznikne tu i parta kamarádů, která má pohyb,“ řekl Václav Severa z chrastavské základní školy.

Chrastava se podle starosty Michaela Canova snaží rozšiřovat počet hřišť. „Jsou to nejen hřiště por menší děti, ale i ta na všeobecné vyžití. V poslední době jsme jich otevřeli hned několik. Někdy už si říkáme, že jich máme až moc,“ řekl s úsměvem. „V dnešní době počítačů je dobré, že má mládež co největší sportovní vyžití,“ dodal.

Celkové náklady na pumptrack se vyšplhaly na půl milionu korun, zaplatilo ho město Chrastava.

Autoři | Foto Město Chrastava

Štítky pumptrack, Chrastava, cyklisté, cyklista, Václav Severa, Michael Canov

V Chrastavě otevřeli pumptrack, okruh pro cyklisty, který projedete bez šlapání  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.