Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Češi na florbalovém mistrovství bojují o medaile. Nezůstávejte doma, fanděte ve fanzóně

Desítky lidí sledovaly čtvrteční čtvrtfinálový souboj českých florbalistů proti Dánsku ve fanzóně v libereckém obchodním centru Nisa. Nakonec to byl pohodový večer a Češi postoupili do semifinále. Fanzóna je otevřena každý den až do neděle, kdy šampionát vrcholí. A kromě sledování zápasů o medaile je připraven zajímavý doprovodný program.

Ve fanzóně naproti multikinu si to svoje najde každý. Hned u vchodu je velký skákací hrad pro děti, u něj stánky s občerstvením. Chcete si vyzkoušet florbal? Není problém, mají tu minihřiště, kde se dá sehrát improvizovaný zápas, hokejky a míčky jsou k dispozici.

Zajímá vás, jak tvrdou máte ránu? I to si lze vyzkoušet a stojí se fronta. Proti Dánsku nejtvrdší rána jednoho z fanoušků přesáhla sedmdesát kilometrů v hodině. Máte větší pecku? Přesvědčit o tom se můžete třeba o přestávce některého z utkání.

V pátek fanzóna otevřela už v deset dopoledne. Vyzkoušet si můžete zmíněné atrakce, na programu jsou dvě zbývající čtvrtfinále favoritů ze severu, tedy Švédů a Finů. Ve tři začne ukázka florbalu hendikepovaných sportovců a bude možné si i vyzkoušet, jak se florbal na vozíku hraje.

Speciální program

pátek
od 10:00 florbal pro návštěvníky, soutěže, měřič střely
15:00 - 17:00 ukázka florbalu hendikepovaných sportovců. Možnost vyzkoušet si florbal na vozíku

sobota
13:00 - 16:00 turnaj mini přípravek

neděle
10:00 - 15.00 turnaj firem a zaměstnanců NISY 

Sobota a neděle patří dvěma turnajům, utkají se minipřípravky a pak také firmy z Nisy a zaměstnanci.

O víkendu ale hlavně dojde na boje o medaile. Pokud nedojde k překvapení, v sobotu v 16 hodin nastoupí Česko proti Finsku a od 19 hodin Švédsko proti Švýcarsku. Z těchto dvou soubojů pak vzejdou účastníci nedělního finále, které se hraje od 16 hodin. Už hodinu po poledni pak odstartuje zápas o bronz.

Velkoplošná projekce 

Pátek 7.prosince
15:10 – 2.B : vítěz P01 /čtvrtfinále 4 18:00 – 1.B : vítěz P03 /čtvrtfinále 2

Sobota 8. prosince
16:00 – Vítěz čtvrtfinále 2 : Vítěz čtvrtfinále 3 /semifinále 1 19:00 – Vítěz čtvrtfinále 1 : Vítěz čtvrtfinále 4 /semifinále 2

Neděle 9.prosince
13:00 – o 3. místo 16:00 – finále 

Autoři | Foto

Štítky fanzóna, Liberec, florbal, MS florbal, ms florbal 2018, čtvrtfinále, semifinále, Lužická Nisa, Dánsko, Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Česko

Češi na florbalovém mistrovství bojují o medaile. Nezůstávejte doma, fanděte ve fanzóně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.