Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladí liberečtí skokané vyrazili na ruské turné čtyř můstků. Jakub Šusta obsadil třetí místo

Nejlepší liberečtí žáčci ve skoku na lyžích si poprvé vyzkoušeli reprezentaci Česka. Od 2. do 9. ledna se konalo Vánoční turné čtyř můstků v Rusku a to v lokalitách Berezniki, Kudymkar a Chaikovsky.

Za Česko byl vyslán šestičlenný tým ve složení trenér: David Jirotka, asistent trenéra: Vojtěch Stolarz, závodníci: Nejmladší a zároveň jedinou skokankou Natálie Nejedlová (10 let), Jakub Šusta (11 let), Vojta Stolarz (11 let) a Ondřej Jirotka (13 let).

Na tomto turné krom Ruska se představila Ukrajina, Bělorusko a Kazachstán. Celkový počet závodníku přesahoval číslovku 100. V kategorii děvčat 11-12let bylo přihlášeno 27 skokanek včetně Natálie Nejedlové. V kategorii chlapců 11-12let bylo přihlášených 39 skokanů. V této kategorii se představil Jakub Šusta a Vojta Stolarz. V poslední kategorii chlapců 13-14 bylo přihlášeno 36 závodníků, zde se představil náš Ondřej Jirotka. Skákalo se na můstcích s velkostí K20 pro kategorie 11-12let, K40 pro kategorie 13-14let. „Na poslední závod přišla radikální změna. Jakub, Vojta a Natálie museli skákat na můstku K40 a Ondra na K65, což nebylo pro ně vůbec jednoduché, žádný trénink a na víc v silném větru," řekl Oldřich Nejedlo z SK Ještěd.

Pro závodníky šlo o velice těžké turné. Před závody neměli ani třetinu skoků jako jejich konkurence. Další vlivy jsou: čtyřhodinový časový posun vpřed, závodníci měli pouze zkušební kola a žádný trénink. Přesuny mezi jednotlivými destinacemi v průměru 400 km, teplota přesahovala -20°C a samozřejmě jejich věk. Natálie 10let, Jakub a Vojta 11let, Ondra 13let.

„To, že to je obrovská zkušenost pro všechny závodníky, není potřeba zmiňovat, ale že mají medaile a všichni se celkově dostali do 15 místa, klobouk dolů. Opravdu velká gratulace, respekt každém z nich a poděkování za reprezentaci," dodal Nejedlo

Celkové výsledky

3.místo Jakub Šusta (Berezniki 8.místo, Kudymkar 2.místo, Chaikovský (K20) 2.místo, Chaikovský (K40) 5.místo)
4.místo Vojta Stolarz (Berezniki 4.místo, Kudymkar 9.místo, Chaikovský (K20)  3.místo, Chaikovský (K40) 4.místo)
11.místo Ondřej Jirtoka (Berezniki 7.místo, Kudymkar 15.místo, Chaikovský (K20)  9.místo, Chaikovský (K65) 14.místo)  
14.místo Natálie Nejedlová (Berezniki 16.místo, Kudymkar 18.místo, Chaikovský (K20) 15.místo, Chaikovský (K40) 11.místo)

Autoři | Foto SK Ještěd

Štítky SK Ještěd, skoky na lyžích, Jakub Šusta, Turné čtyř můstků, Česko, Kudymkar, Rusko, Ukrajina, Bělorusko, Kazachstán

Mladí liberečtí skokané vyrazili na ruské turné čtyř můstků. Jakub Šusta obsadil třetí místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.