Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí házenkáři sehráli o víkendu čtyři těžké zápasy. Domů vezou dvě výhry

V předposledním kole žákovské ligy se starší žáci liberecké házené představili v Plzni, kde svedli boj se 4 týmy z aktuální první desítky, konkrétně s HC Zubří (2.), HCB Karviná (3.), Talentem Plzeň (5.) a HC Zlín (7.).

LIBEREC HANDBALL – HC ZUBŘÍ 15:25 (6:13)

Klukům vůbec nevyšel vstup do zápasu a v 5. minutě jsme prohrávali 0:4. Po time-outu se hra libereckých zlepšila a do 12. minuty jsme se soupeřem dokázali držet krok, 6:9. Poté ovšem přišla další hluchá pasáž, když jsme mezi 12. - 20. minutou nedokázali vstřelit jedinou branku a naopak Zubří skórovalo 7x a tím definitivně zlomili zápas na svoji stranu. Klukům se nedala upřít snaha bojovat, ale  chybělo trochu větší nasazení a rychlejší pohyb, abychom mohli pomýšlet na lepší výsledek.

HC ZLÍN – LIBEREC HANDBALL 16:17 (8:11)

V tomto zápase fungovala celkem kvalitně pasivnější obrana 0:6, se kterou měl soupeř problémy. Velmi důležité bylo, že se nám dařilo být od začátku zápasu vždy o 1 branku vpředu. První zlom zápasu přišel mezi 8. - 13. minutou, kdy jsme Zlínu odskočili na 4brankový rozdíl, 13. minuta 9:5. Do poločasové přestávky jsme drželi vedení 11:8.

První polovina druhého poločasu se libereckým starším žáků hrubě nepovedla. Za 10 minut jsme totiž vstřelili pouhou 1 branku. Naštěstí se Zlínu nedařilo o moc lépe a ve 28. minutě tak byl stav vyrovnaný, 12:12. Poté se nám začalo dařit v útoku, zlepšila se hra v obraně a ve 32. minutě jsme se dostali do vedení 15:12. Nicméně ani Zlínští neskládali zbraně a bojovali do poslední vteřiny o bodový zisk. Ve 37. minutě snížili na 16:17, poté Liberečtí udělali v útoku technickou chybu a Zlín měl ještě několik vteřin na vyrovnání zápasu. Důležité bylo, že pár sekund před koncem se klukům podařilo zblokovat střelu z postaveného 9m hodu, a poté mohly propuknout oslavy prvních bodů z tohoto kola.

HCB KARVINÁ – LIBEREC HANDBALL 14:17 (7:5)

Začátek zápasu se našim hráčům povedl velice dobře. Obrana pracovala ještě lépe než v předešlém zápase se Zlínem a ve 4. minutě svítil na tabuli stav 3:1. Poté se ale útočná hra kluků úplně zasekla. Veškeré akce jsme začínali prakticky ze stoje a tím se soupeřova obrana ohrozit nedala. Mezi 5. - 11. minutou Karvinští otočili stav utkání a dostali se do jednobrankového vedení, 4:5 z pohledu libereckých. Do konce poločasu pokračovalo trápení v útoku, naštěstí obrana dokázala pracovat na velmi vysoké úrovni, a tak výsledek prvního poločasu byl "pouze" 5:7 pro Karvinou.

O poločase si kluci vyslechli zaslouženou kritiku za jejich předváděné výkony v útočné fázi, ale také rady, jak hru zlepšit a skóre zápasu otočit. Prvních 5 minut druhého poločasu se klukům nepovedl a soupeř se dostal do vedení 9:5. Poté se začala hra libereckých v útoku zvedat. Postupně jsme ukrajovali z vedení soupeře a ve 25. minutě už to bylo pouze o gól, 10:11 pro Karvinou. Ve 29. minutě se už Liberečtí dostali po dlouhé době do vedení 13:12. Definitivní zlom zápasu přišel mezi 31. - 35. minutou, kterou naši hráči vyhráli 4:0 a odskočili do vedení 17:13. Karvinští stačili už pouze snížit na konečných 17:14.

LIBEREC HANDBALL – TALENT PLZEŇ 14:23 (6:11)

Liberečtí starší žáci dokázali se svým soupeřem držet krok pouze do poloviny prvního poločasu, kdy ze sebe byli schopni vyždímat poslední zbytky fyzických sil. Poté už ovšem otěže zápasu převzali domácí házenkáři, kteří stupňovali tempo zápasu a do poločasu si vybudovali 5brankový náskok, 6:11.

Nástup do druhého poločasu se našim klukům nepovedl a Plzeňští definitivně zlomili zápas ve svůj prospěch, 22. minuta 6:14. Libereckým se nedala upřít snaha, ale z únavy pramenilo mnoho chyb v útočné fázi, a také obrana už nedokázala pracovat na takové úrovni jako v předešlých zápasech. Plzeň postupně ještě zvyšovala náskok na konečných 14:23.

Sestava a branky:

Dunda, Pleschinger – Knob 20/4, Kozubík 17/4, Papas 14, Tržický 6, Čermák, Bartoš a Švestka po 2, Vítek, Josífek, Volšík, Jeřábek, Pavlů

Liberečtí házenkáři si tak z velmi náročného kola připsali 4 důležité body do tabulky a celkově se tak před posledním kolem dostávají na 28 bodů. 19. května se uskuteční poslední kolo žákovské ligy v Liberci na ZŠ Dobiášova.

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky házená, Liberec handball, starší žáci, házenkář, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, HCB Karviná, HC Zubří, SSK Talent M.A.T. Plzeň, HC Zlín, PSG Zlín, Karviná, Zubří

Mladí házenkáři sehráli o víkendu čtyři těžké zápasy. Domů vezou dvě výhry  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.