Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dvacátý Highjump s podtitulem Legendy opět v Hřiměždicích

PR článek

V termínu 2. a 3. srpna se v lomu v Hřiměždicích u Příbrami uskuteční jubilejní dvacátý ročník cliffdivingových závodů Highjump. Podtitul Legendy vzpomene na uplynulých dvacet let konání skokanského závodu, který opět navštíví přední světoví skokani a skokanky. Mezi největší lákadla hudebního programu bude patřit vystoupení skupiny PSH, The Atavist nebo Fast Food Orchestra. Vstupenky lze kupovat v síti Ticketstream.

V žulovém lomu v obci Hřiměždice nedaleko středočeské Příbrami se o prvním srpnovém víkendu uskuteční největší středoevropský cliffdivingový závod. „I letos se nám do závodu hlásí přední evropští i světoví skokané. Pro tento rok máme v plánu divákům představit nové tváře skokanského pole. Bude zase na co koukat," řekl k závodu jeden z pořadatelů Tomáš Jechort. „Také zveme na závody skokany, kteří na Highjumpu skákali při prvních ročnících. I to jsou legendy, které musí na dvacátém ročníku být," doplnil Tomáš Jechort. Skokané do vody se v lomu utkají z několika výšek. Těmi jsou 12, 16 a 20 metrů. V plánu budou exhibiční skoky z výšky téměř 30 metrů. Cliffdiving je považován za nejstarší extrémní sport světa, který pochází z americké Havaje. 

Hudební program 

Jako každoročně nebude na Highjumpu chybět ani hudební program. Na několika hudebních pódiích se představí především ty kapely, které se zapsaly do historie akce. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hiphopové formace PSH, která pro svůj koncert připravila speciální set z písní, které za posledních dvacet let nahrála. Dále vystoupí rapper Smack, ska-reggae formace Fast Food Orchestra a mnoho dalších. Novinkou pro letošní ročník bude čistě elektronická scéna Prima Cool Stage. Zde vystoupí přední čeští djové, kteří vyznávají hudební styl house music. 

Doprovodný program

Kromě cliffdivingu a hudební produkce je Highjump přehlídkou dalších adrenalinových sportů. K vidění bude exhibice flyboardistů přímo v lomu za účasti nejlepších světových vyznavačů tohoto mladého atraktivního sportu. K dispozici bude také dostatek klidových zón, stolních fotbálků, nafukovací Ninja Faktor areál a mnoho dalšího. Samozřejmě nebude zapomenuto ani na dostatek občerstvení v podobě výběru ze světových kuchyní. Pro návštěvníky bude připraveno stanové městečko se sociálním zařízením. 

Vstupenky na akci lze kupovat v síti Ticketstream. Do 31. 5. za zvýhodněnou cenu 690,-Kč. Více informací o akci na www.highjump.cz.

Tisková zpráva

Štítky high jump, Hřiměždice, skoky do vody, Příbram, vstupenka, legenda, rychlé občerstvení, Havaj

Dvacátý Highjump s podtitulem Legendy opět v Hřiměždicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.