Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starší žáci házenkářů mají po sezóně. V tabulce skončili na pátém místě

V neděli se v hale Dobiášova v Liberci odehrálo závěrečné kolo žákovské ligy. Liberečtí starší žáci na domácí palubovce přivítali týmy KH Kopřivnice, HK FCC Město Lovosice, TJ Sokol Úvaly a TJ Sokol Velké Meziříčí.

KH Kopřivnice – LIBEREC HANDBALL 17:25 (6:11)

První zápas jsme odehráli proti KH Kopřivnice. Od začátku jsme si drželi mírné vedení, ale Kopřivničtí zůstávali na dostřel. Zlom přišel mezi 16. – 21. minutou, kdy se našim hráčům povedla branková série 8:1 a díky tomu jsme odskočili do nadějného vedení 15:7. Za vším stála velmi kvalitní práce v obranné fázi, která byla podpořena několika dobrými zákroky obou brankářů. V útoku se nám dařilo hrát aktivně a nutit soupeře k chybám, které jsme dokázali potrestat. Zápas jsme tak dokázali v poklidu dovést do vítězného konce a připsali jsme si tak první vítězství.

LIBEREC HANDBALL – HK FCC Město Lovosice 24:23 (13:12)

Vstup do zápasu vyšel lépe našim hráčům, kteří se drželi v mírném vedení. Od 5. minuty se ovšem ve vedení týmy vystřídali a do 9. minuty jsme museli zápas dotahovat. Bohužel se nám nedařilo dostatečně pokrýt pivota a pravé křídlo soupeře, kteří byli v úvodu velkou hrozbou pro náš tým. Poté ale kluci znovu pořádně zabrali a zápas otočili, 13. minuta 9:7. Do konce poločasu se lovosickým podařilo snížit na rozdíl jediné branky, 13:12.

Ve druhém poločase pokračovala velmi vyrovnaná bitva. Po celou dobu byli o krok vpředu Liberečtí, ale bohužel se jim nedařilo soupeři odskočit do výrazného brankového rozdílu. Vždy, když se našim hráčům podařilo ubránit útok Lovosic, tak jsme v útoku nedokázali přesně střelecky zakončit nebo jsme vyrobili zbytečnou technickou chybu. Ve 32. minutě drželi Liberečtí nadějné vedení 22:19, ovšem několika chybami v obraně a neproměněnými šancemi o chvilku později Lovosičtí vyrovnali na 22:22. V poslední minutě za stavu 23:23 byli Liberečtí v útoku, ale svojí chybou o míč přišli. Naštěstí chybu vyprodukovali o pár vteřin později i Lovosičtí, a tak z rychlého útoku vstřelil Jonáš Papas vítěznou branku. V posledních vteřinách se nám poté podařilo ubránit útok soupeře a kluci si do tabulky připsali další body za vítězství.

LIBEREC HANDBALL – TJ Sokol Úvaly 25:21 (15:12)

Do zápasu s Úvaly nastoupili kluci velmi dobře a v 6. minutě vedli o 4 branky. Bohužel od té chvíle úplně přestali hrát. Obrana téměr nefungovala a v útoku jsme dělali ohromné množství zbytečných chyb. Výsledkem toho bylo, že ve 14. minutě svítil na ukazateli stav 10:11 v neprospěch našich hráčů. Po prostřídání sestavy kluci zabrali a do konce poločasu otočili stav utkání ve svůj prospěch, 15:12.

Ani po důsledné poločasové domluvě se projev kluků nezlepšil. Ve 25. minutě byl ještě stav utkání 20:15, o 2 minuty později už to bylo pouze o 2 branky, 27. minuta 20:18. Aby toho nebylo málo, tak Úvalští dostali možnost přesilové hry, která ale pomohla našim. Ti v této chvíli přepli na vyšší rychlostní stupeň a ve své početní nevýhodě dokázali vstřelit 4 branky!! Soupeř se ještě nevzdával, ale liberečtí starší žáci si další vítězství dokázali pohlídat. Nicméně za svůj výkon si po konci zápasu pochvalu nevyslechli.

TJ Sokol Velké Meziříčí – LIBEREC HANDBALL 17:28 (11:12)

Vstup do posledního zápasu kluků byl doslova tragický. Za úvodní 9 minut zápasu jsme vstřelili pouhé 2 branky. Hlavním důvodem bylo, že si kluci v útoku dělali, co chtěli a tak trochu zapomínali na týmový výkon. Naopak náš soupeř velmi těžil s kvalitní souhry s pivotem, a tak ještě v 11. minutě svítilo na ukazateli skóre 4:7 v náš neprospěch. Do konce poločsu jsme sice stav zápasu otočili, ale opět nebylo za co chválit.

Ve druhém poločase začali našemu soupeři ubývat síly a už nedokázal svoji hru držet na tak vysoké úrovni jako tomu bylo v prvním poločase. Kluky je ale potřeba pochválit, že si tentokrát poločasovou domluvu vzali více k srdci a zlepšili se ve všech směrech. Každá chyba Velkého Meziříčí byla trestána rychlým přechodem a téměr bezchybným zakončením. Na libereckých byla v těchto chvílích vidět velká pohoda, kterou korunovali pohlednou nahazovačkou po ose Honza Knob-David Tržický. Naši zápas dotáhli do vítězného konce, a poté si mohli naplno užívat ovace přitomných diváků.

Sestava a branky: Pleschinger, Dunda – Knob 26/3, Papas 17, Tržický 13, Kozubík 11/1, Čermák 9, Fišer 7, Jeřábek 6, Bartoš 5/1, Brada, Josífek a Švestka po 2, Volšík, Vítek a Pavlů po 1

Liberečtí starší žáci tak zakončili letošní ročník žákovské ligy na výborném 5. místě, z celkových 25 účastníků, se ziskem 36 bodů. Vítězem letošního ročníku se stala Dukla Praha A před Zubřím a Olomoucí. 4. příčka patří Talentu Plzeň. Z 24 zápasů jich starší žáci 17 vyhráli, 2 skončily remízou a 5 utkání prohráli. Celkové skóre měli kladné, a to 459:382. Pro liberecký klub je to nejlepší umístění v této soutěži. Umístění mohlo být klidně i o něco lepší, ale v některých zápasech jsme nedokázali kvalitně zvládnout jejich koncovky, nebo jsme naopak až příliš zaspali začátky.

Mladší žáci obsadili 3. místo na turnaji v Mělníku!!!

Mladší žáci Liberce Handball v neděli 19. 5. 2019 zajížděli na přátelský turnaj do Mělníka. Turnaj byl určen pro ročníky 2007 a mladší. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů a odehrál se systémem každý s každým v hrací době 22 min. Postupně jsme se utkali s týmy Hostivic, Úval, Dukly, Mělníka, Kostelce nad Labem. Hráči byli doplněni z řad minižáků a ty se rozhodně neztratili a věříme, že cenné zkušenosti prodají na blížícím se Megamini. Turnaj jsme si moc užili, tým makal na plné obrátky a hráče je třeba za lepšící se hru pochválit. Z turnaje jsme si odvezli krásné třetí místo.

Výsledky
LH : Hostivice 13:16
LH : Úvaly 13:7
LH : Dukla 4:13
LH : Mělník 13:9
LH : Kostelec nad L. 14:8

LH : Vondráček K. – Jurčík J., Skočdopole A., Macháček J., Hartman D., Urbanec F., Nožička M., Fendrych A., Knob V., Hurych Š., Štěrba D., Machart D., Svatoš Š.. ......... maskotem turnaje a žolíkem byl Mates Fendrych

Autoři | Foto Liberec handball

Štítky házená, Liberec handball, starší žáci, Česká obec sokolská, Liberec, KH Kopřivnice, Lovosice, Velké Meziříčí, Mělník, Úvaly, Hostivice, Kostelec nad Labem, FK Dukla Praha

Starší žáci házenkářů mají po sezóně. V tabulce skončili na pátém místě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.