Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kynologové zaplnili Kristýnu, soutěžilo se v obranách, zadržení pachatele i poslušnosti

O víkendu 17. – 19. května přivítal rekreační areál Kristýna u Hrádku nad Nisou 20 závodníků s 21 psy z původně 21 přihlášených, a to z různých koutů České republiky, aby změřili síly na XXI. ročníku kynologické soutěže „O POHÁR KRISTÝNY“.

Stejně jako v loňském roce připravili tento závod kynologové SKS TART Liberec, z. s. a Kynologického klubu Liberec – Pavlovice, a tentokrát i ve spolupráci s Centrem služební kynologie Armády ČR Chotyně. Záštity nad závodem se ujal hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta, starosta Hrádku nad Nisou pan Josef Horinka a starostka obce Chotyně paní Jana Mlejnecká.

„Během sobotního dne čekalo na soutěžící několik náročných disciplín   zadržení prchajícího pachatele na pláži, průzkum přírodního terénu, obrana psovoda na veřejnosti nebo poslušnost,“ uvedl ředitel soutěže Jiří Kolář

Soutěž posuzovali rozhodčí pan Petr Richter a Jan Dubový, m.s. V roli figurantů se představili Josef Reisinger, Karel Vittiš, David Steffan a Filip Gavor. Poděkování patří také organizačnímu týmu, který se postaral o hladký průběh závodu.

Vítězem závodu se stala Pavla Řežábková a fena německého ovčáka Cira bez PP (SKS TART region Lišov). „Zároveň se stala nejúspěšnější ženou s nejvyšším počtem bodů,“ komentoval Kolář. Druhé místo patřilo Petře Adamcové s Maxem bez PP (MP Ústí nad Labem), na 3. místě se umístil Martin Kiessling s německým ovčákem Egon Milargo (SKS TART region Lišov).

Nejlepším obranářem soutěže byl vyhlášen Pavel Rouček s belgickým ovčákem Norisem z Hückelovy vily (VS ČR Jiřice). Nejlepší kontrolní výkon na 300 metrů předvedl německý ovčák Oskar Napór Pavly Řežábkové z SKS TART region Lišov.

V soutěži družstev patřilo 1. místo Pavle Řežábkové s německým ovčákem Cira bez PP a Martinovi Kiesslingovi s německým ovčákem Egon Milargo (oba SKS TART region Lišov), 2. místo Petře Adamcové s Maxem bez PP (MP Ústí nad Labem) a Pavlovi Roučkovi s belgickým ovčákem Norisem z Hückelovy vily (VS ČR Jiřice), 3. místo obsadili Pavla Řežábková s německým ovčákem Oskarem Napór a Michal Kiessling s německým ovčákem Dagem Od hejtmanské hráze.

Tisková zpráva

Foto Archiv Jiřího Koláře

Štítky Kristýna, Hrádek nad Nisou, o pohár Kristýny, kynologie, soutěž, německý ovčák, Česko, Lišov, Jiří Kolář, Liberec, Vězeňská služba České republiky, Chotyně, Armáda České republiky

Kynologové zaplnili Kristýnu, soutěžilo se v obranách, zadržení pachatele i poslušnosti  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.