Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberečtí šermíři vybojovali zlato v týmech na Mistrovství ČR. Cinklo to i v jednotlivcích

O víkendu 25. a 26. května se v Bystřici nad Pernštejnem konalo Mistrovství ČR v šermu fleretem. Na šermíře čekala, již tradičně, perfektně připravená hala i celá organizace.

V sobotu nastoupil za ŠERM Liberec Matěj Chaloupka, který šel po nevydařených skupinách na nasazenou jedničku, domácího Jana Kurfürsta (Sokol Bystřice n. Pernštejnem). Chaloupka podal výkon na hranici svých možností a Kurfürsta nečekaně porazil. V dalším zápase Chaloupka již nestačil na pozdějšího vicemistra Samuela Blanára (USK Praha) a skončil na skvělém 8. místě. Mistrem ČR se stal jeho oddílový kolega Jan Krejčík (USK Praha).

V seniorkách nás reprezentovala Štěpánka Němcová. Němcové se od začátku turnaje nedařilo tak, jak by si představovala a po neúspěšném utkání o čtvrtfinále s Michaelou Macko (Sokol Brno I) skončila 11. Mistryní ČR se stala Adéla Kocourová (Sokol Brno I).

Neděle nabídla soutěž kadetů a kadetek. V kadetech jsme vyslali do boje hned čtyři zástupce, kteří po soutěži jednotlivců nastoupili i v soutěži týmů.

Petr Hromádka si šel za vytouženou medailí od prvního zápasu velmi zodpovědně. Vyhrál skupinu a, pro oddíl bohužel, se již ve čtvrtfinále potkal s oddílovým kolegou Tomášem Chramostou, který musel v předcházejícím zápase tvrdě bojovat s Vojtěchem Gerišem (Sokol Brno I). Chramosta tak bral velmi slušné 6. místo. Hromádka bohužel podlehl v následujícím zápase Pavlovi Kozákovi (Šerm Ostrava) a na krku mu skončila vytoužená bronzová medaile.  

“Bratrovražedný boj” neminul ani Tomáše Vele a Ladislava Pěničku již o postup mezi 16 nejlepších. Tentokrát se radoval Pěnička. Pěnička v dalším zápase o čtvrtfinále narazil na suverénního Marka Totuška (Sokol Bystřice n. Pernštejnem), pozdějšího mistra ČR a musel se tak spokojit s konečným 16. místem. Vele skončil 17.

Velká paráda se však děla hned po skončení jednotlivců, v soutěži týmů. Všichni výše zmínění borci (Hromádka, Chramosta, Pěnička a Vele) se semkli jak jeden muž a postupně poslali do sprch tým Sokol Brno B, Sokol Brno A a ve finále přemohli i tým Slezan Opava. Pod Ještěd tak přivezli cenné zlato a příslib dalších cenných kovů v následující sezoně.

Autoři | Foto Šerm Liberec

Štítky šerm, mistrovství, šerm Liberec, Česko, Bystřice nad Pernštejnem, Brno, šermíř, soutěž, USK Praha, čtvrtfinále, Pernštejn, Petr Hromádka, HC Slezan Opava

Liberečtí šermíři vybojovali zlato v týmech na Mistrovství ČR. Cinklo to i v jednotlivcích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.