Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecký hasič Jan Pipiš zazářil na soutěži v Německu, domů dovezl tři medaile

Liberečtí hasiči dokáží kolikrát předvést téměř neskutečné výkony nejen při boji s požáry nebo třeba při nehodách, ale také při různých soutěžích. A právě na závodě Championships FireFit se dařilo libereckému profesionálnímu hasiči Janu Pipišovi.

Tentokrát se soutěžilo v německé městě Rodgau. V soutěži proti sobě nastoupilo celkem 215 sportovců z celého světa. „Janu Pipišovi se zadařilo hned několikrát. V kategorii jednotlivců skončil na krásném třetím místě, i když sám tak úplně spokojený nebyl,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Bronz je jistě skvělý úspěch, bohužel libereckého hasiče o lepší příčku připravila penalizace od rozhodčích. „I když jsem byl jedním ze dvou závodníků, kteří zaběhli trať pod devadesát sekund, rozhodčí byli nekompromisní,“ komentoval Pipiš. Na zlato ale přeci jen dosáhl, a to v kategorii dvojic, kde soutěžil s německým kolegou. 

A znovu zlato cinklo ve štafetách, kde s Honzou závodili další hasiči z Jičína a Pardubic. Domů si tak odvezl celkem tři medaile, které byly určitě pořádně vydřené. Absolvovat celou trasu s různými disciplínami, a navíc s nasazeným dýchacím přístrojem totiž určitě není vůbec jednoduché.

Foto HZS LK

Štítky Jan Pipiš, hasič, šampionát, FireFit, soutěž, Německo, Rodgau

Liberecký hasič Jan Pipiš zazářil na soutěži v Německu, domů dovezl tři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.