Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětská olympiáda skončila. Liberecký kraj bere páté místo a jedenáct zlatých medailí

Vítězem IX. Letní olympiády dětí a mládeže je se 459 získanými body reprezentace hlavního města Prahy. Nejvíc zlatých medailí si ale z Liberce odvážejí mladí sportovci na jižní Moravu. Získali rovných 30 zlatých. V celkovém hodnocení skončil Jihomoravský kraj na třetím místě za Středočeským krajem. Tým z Libereckého kraje, který letos letní olympiádu pořádal, skončil na pátém místě a má 11 zlatých, 16 stříbrných a deset bronzových medailí.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v různých sportovních disciplínách, je nejdůležitějším mládežnickým projektem ČOV. Do bojů se v Liberci zapojilo 3400 mladých sportovců. V 65 disciplinách se rozdělovalo 1163 medailí. Poslední medaile se rozdělovaly ve čtvrtek ve volejbale, fotbalu, florbalu, orientačním běhu, tenise, basketbalu, beachvolejbalu, skocích na trampolíně a sportovní střelbě. Olympiáda skončila, dnes už se budou mladí sportovci rozjíždět domů.

Liberecký kraj je nejúspěšnějším krajem, sedmkrát za sebou vyhrál zimní olympiádu. V letních soutěžích ale zdaleka tak úspěšný není. Dětská olympiáda nebyla v Libereckém kraji poprvé, zkušenosti má už z pořadatelství zimní olympiády v roce 2010. „Byl jsem nadšený z té atmosféry tady. Liberecký kraj po devíti letech potvrdil, že umí zorganizovat sportovní akci v tak velikém rozsahu," ohodnotil práci organizátorů olympiády místopředseda ČOV Filip Šuman.

Účastníci podávali špičkové výkony a padla i řada osobních rekordů a to vše navzdory tropickým teplotám, které také lámaly rekordy. „Ten teplotní rozdíl mezi zimní ODM 2010 a letošní mohl být v některých dnech přes 40 stupňů, to už je co říct," poznamenal Šuman.

Příště Karlovarský kraj

Liberecký kraj dnes na závěrečném ceremoniálu předal štafetu Karlovarskému kraji. „Těšíme se, že k nám třeba zase někdy doputuje ve formě letní nebo ještě lépe zimní verze Olympiády dětí a mládeže," dodal náměstek libereckého hejtmana Petr Tulpa (Starostové pro Liberecký kraj).

Autoři | Foto ODM

Štítky olympiáda, Liberec, odm, Liberecký kraj, olympijské hry, Letní olympijské hry, Jihomoravský kraj, Praha, Středočeský kraj, Zimní olympijské hry, Filip Šuman, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská olympiáda skončila. Liberecký kraj bere páté místo a jedenáct zlatých medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.