Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zastaví někdo Slavíka? V Jablonci se jede fourcrossový JBC 4X Revelations

Domácí hvězda Tomáš Slavík bude v sobotním závodě Světové série v cyklistickém fourcrossu v Jablonci nad Nisou usilovat o prodloužení vítězné série na této trati. Na severu Čech se JBC 4X Revelations pojede posedmé a jeden z nejlepších závodníků světa zvítězil ve všech šesti předchozích případech.

Dvaatřicetiletý Slavík, který se podílí i na organizaci akce, bude opět čelit kompletní fourcrossové světové špičce. O jeho dobré formě svědčí i výsledek z Fort Williamu, kde na přelomu května a června vyhrál první závod, takže vede i průběžné pořadí seriálu a na náročné jablonecké trati bude favoritem.

Ve Fort Williamu byl druhý Rakušan Hannes Slavik, těsně pod stupni vítězů skončil další český zástupce Roman Nevrkla.


Loni vyhrál Slavík před mistrem světa Quentinem Derbierem z Francie. Třetí skončil Švéd Felix Beckeman. Triumf českých barev dovršila mezi ženami Romana Labounková, když navázala nejen na prvenství z roku 2017, ale potvrdila tak i zisk titulu mistryně světa. Druhá byla další česká závodnice Simona Jirková před Rumunkou Luanou Cherechesovou.

Přiletí i Šonka

Program odstartuje v pátek od 18 hodin kvalifikací. Ve stejném čase začne i sobotní hlavní závod. Stejně jako loni bude zpestřením před jeho zahájením v 17:45 vystoupení akrobatického pilota Martina Šonky, úřadujícího šampiona světové série Red Bull Air Race.

Závod je zároveň i generálkou na vrchol sezony v podobě mistrovství světa, které se uskuteční na začátku srpna v italském Val di Sole. Tam se jelo i loni a Slavík získal stříbro. Pak bude v polovině srpna následovat třetí závod Světové série v polském Valbřichu.

Autoři | Foto JBC 4X Revelations

Štítky Sport, cyklistika, fourcross, Jablonec, Tomáš Slavík, Jablonec nad Nisou, Česko, Martin Šonka, Hannes Slavik, Felix Beckeman, Francie, Romana Labounková, Red Bull Air Race

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastaví někdo Slavíka? V Jablonci se jede fourcrossový JBC 4X Revelations  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.