Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký ploutvový plavec Matyáš Kubíček veze z juniorského šampionátu stříbro

Na přelomu července a srpna hostilo známé egyptské letovisko Sharm El Sheikh Mistrovství světa juniorů v ploutvovém plavání. Pod vedením trenérů Vladimíra Beneše a Romana Padalíka v Egyptě závodilo celkem devět českých reprezentantů – 4 dívky a 5 chlapců: Adéla Švomová, Kateřina Padalíková, Hana Rosová, Alžběta Hnáthová, Tomáš Pilný, Jakub Klimpar, Jan Janásek, Matyáš Kubíček a Filip Látal.

První medaili, a to stříbrnou a zároveň český juniorský a seniorský rekord za čas 1:25,08, vybojoval na trati 200 PP Filip Látal z klub KSP Olomouc. 

O druhou českou medaili se postaral liberecký junior  Matyáš Kubíček z klubu Aquaklub Liberec, který stejně jako Filip Látal vybojoval stříbro, tentokráte však na trati 800 PP. Jeho čas 6:40,75 s je navíc dalším novým juniorským i seniorským rekordem na této distanci! V dalších individuálních startech na 400 PP a 200 PP obsadil Matyáš Kubíček shodně 5. místo. Matyáš patří k největším nadějím českého ploutvového plavání. Už teď se řadí mezi nejlepší závodníky na celém světe.

Češi se postavili i na start čtyř štafetových závodů. V nejdelší štafetě 4 x 2000 m mix(Kubíček, Látal, Hnáthová, Švomová) vybojovali 6. místo. Chlapci ve štafetě 4 x 100 PP(Kubíček, Pilný, Janásek, Látal) skončili na 7. místě stejně jako štafeta 4 x 50 PP mix(Kubíček, Švomová, Padalíková, Látal). Štafeta 4 x100 BF mix (Klimpar, Janásek, Švomová, Rosová) pak obsadila 9. místo. 

Česká výprava se dvěma stříbry obsadila v celkovém hodnocení národů konečné 11. místo.

Autoři | Foto CZECH Finswimming Fanclub

Štítky ploutvové plavání, aqualiberec, plavání, Matyáš Kubíček, stříbrná medaile, Vladimír Beneš, Egypt, Olomouc, Liberec

Liberecký ploutvový plavec Matyáš Kubíček veze z juniorského šampionátu stříbro  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.