Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Startuje nábor do karatistického oddílu Gryf, který nově otevírá i sportovní přípravku

Kromě klasického karate nabízí nově od září karatistický oddíl Gryf Liberec i všeobecnou sportovní přípravku. Přípravka je určena pro děti od tří do pěti let, které ještě váhají, jaký sport si vybrat. Na karate se pak mohou hlásit kluci a holky od šesti let. Tréninky probíhají v centru města na Perštýně a po celé září jsou zdarma.

„Karate je sport pro všechny – nepotřebujete k němu žádné speciální vybavení či předpoklady,“ říká předsedkyně oddílu Tereza Reyneltová. Sport a pohyb je podle ní dnes čím dál důležitější. „Děti tráví čas sezením ve škole a odpoledne doma u počítače či na mobilu. My se jim snažíme nabídnout pravidelnou dávku pohybu a tělesné aktivity. Kromě toho se u nás naučí samostatnosti, psychické odolnosti, respektu ke spolubojovníkovi i soupeři, ale také prohrávat a vítězit,“ vypočítává výhody tohoto tradičního bojového sportu, který se rok od roku těší větší oblibě, a dokonce se dostal i na olympiádu.   

Nevíte, na jaký sport má vaše dítě buňky? 

Pro ty nejmenší přichází oddíl s moderním konceptem všeobecné sportovní přípravky. „Většina rodičů si přeje, aby jejich dítě začalo sportovat, ale váhají, jaký sport je pro něj nejvhodnější,“ vysvětluje trenérka. „Naše přípravka mu dá skvělý základ pro jakýkoliv další sport. Naučí se tu ovládat tělo, koordinovat pohyby a také se soustředit. Zjistí, co mu jde nejlíp a jaká forma pohybu je pro něj ideální.“ Tréninky samozřejmě probíhají formou her a zábavných aktivit.

Také rodiče si v Gryfu přijdou na své. Pro ně oddíl pořádá jednou týdně kruhové tréninky, kde si mohou zlepšit fyzičku a posílit svalstvo.  

Tréninky zdarma

Oddíl zve všechny zájemce na tréninkové hodiny zdarma, které budou probíhat po celé září. Nábor karate (pro děti od 6 let) trénuje od 8. září každé pondělí a středu od 17 do 18 hod. v tělocvičně MŠ Doctrina, sportovní přípravka pro děti od 3 do 5 let se tu bude scházet od 11. září každou středu od 16 do 17 hod. „Vezměte děti a přijďte to s námi zkusit,“ vyzývá Tereza Reyneltová.

Zkušení trenéři

Gryf patří k nejúspěšnějším oddílům na severu Čech. Pravidelně vyjíždí na soutěže doma i v zahraničí, na podzim se chystá třeba do Brazílie. O děti se stará zkušený tým trenérů, jimiž jsou medailisté z MČR, bývalí čeští reprezentanti, profesionální trenéři a kondiční trenéři, ale i zkušení rodiče členů oddílu. „I proto jsou naše tréninky a další pořádané akce tak pestré a děti baví,“ uzavírá Reyneltová. 

Tisková zpráva | Foto Gryf Liberec

Štítky Gryf, karate, Liberec, nábor, sport, trenér, olympijské hry, Brazílie, Česko

Startuje nábor do karatistického oddílu Gryf, který nově otevírá i sportovní přípravku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.