Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jak jsou na tom běžkařské stopy v Jizerkách? To bude hlídat nová aplikace

Chystáte se na běžky a plánujete trasu. Jak a kde budou upraveny trasy? To jsou společně s mázou hlavní otázky, který každý běžkař řeší. A právě upravenost stop by mohla řešit mobilní aplikace, která se právě chystá.

Na vývoji aplikace se podílí Liberecký kraj s dalšími sedmi kraji. U nás by měla mapovat Jizerky a Krkonoše. „Tato aplikace bude velmi šikovnou pomůckou pro ty, kteří chtějí vyrazit do hor. Poskytuje kromě informací o stavu tratí také další užitečné údaje, a může tak výborně posloužit mnoha návštěvníkům Libereckého kraje. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu ji bude využívat především k jejich informování,“ uvedla Květa Vinklátová, krajská radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Lyžařům umožní aplikace zjišťovat stav tras i přímo v terénu. Součástí informací o aktuální úpravě tras jsou navíc i informace o jednotlivých sportovních střediscích, pozvánkách na plánované akce, nejbližší stanici horské služby, informačních centrech, aktuálním počasí, restauracích a podobně.

Radní se na vývoj aplikace rozhodli poskytnout dotaci ve výši 85 tisíc korun. Záměr musí ještě schválit zastupitelstvo. Aplikace bilestopy.cz navazuje na stejnojmenné webové stránky, které existují už dnes. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky běžky, lyže, aplikace, bilestopy, Liberecký kraj, Jizerské hory, Květa Vinklátová, Krkonoše

Jak jsou na tom běžkařské stopy v Jizerkách? To bude hlídat nová aplikace  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.