Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Soukup a Landová jsou mistry ČR v biatlonu na horských kolech

Jaroslav Soukup obhájil titul mistra republiky v biatlonu na horských kolech, závod žen v Jablonci nad Nisou vyhrála Jitka Landová. Za Soukupem skončil o 18 sekund druhý Michal Šlesingr, Landová porazila stříbrnou Gabrielu Soukalovou skoro o půl minuty.

Landová v týdnu obhájila bakalářskou práci na Masarykově univerzitě v Brně a čekají ji státnice. "Přiznám se, že teď jsem asi trochu více studentkou než biatlonistkou," řekla. "Loni jsem nestartovala, předloni upadla a ještě předtím píchla. Fyzicky to bylo hodně těžké, ale těší mě, jak jsem to zvládla," radovala se z premiérového titulu.

Šlesingr prohrál jen se Soukupem a byl s druhým místem spokojený. "Střelba 1-0 není na tuto část přípravy špatná a navíc kolo není právě mojí nejsilnější disciplínou. Raději mám kolečkové lyže nebo tréninkové volno, tam dokážu hodně zabrat,“ smál se rodák z Letohradu.

Výsledky MČR v biatlonu na horských kolech MČR v biatlonu na horských kolech v Jablonci nad Nisou - sprint: Muži (9 km): 1. Soukup 26:24,0 (2 trestná kola), 2. Šlesingr -18,0 (1), 3. Moravec (všichni SKP Kornspitz Jablonec) -47,0 (3). Ženy (6 km): 1. Landová 19:00,0 (1), 2. Soukalová -28,0 (1), 3. Vítková (všechny SKP Kornspitz Jablonec) -1:48,0 (3).

Zdroj: ČTK

Štítky Jaroslav Soukup, Jitka Landová, biatlon, horské kolo, Česko, Jablonec nad Nisou, Michal Šlesingr, Gabriela Soukalová, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soukup a Landová jsou mistry ČR v biatlonu na horských kolech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.