Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli teplu se o víkendu neotevře žádný lyžařský areál

Ve skiaráelu Rejdice na pomezí Jizerských hor a Krkonoš se o víkendu lyžovat nebude. Sněhu je sice na kilometrové sjezdovce dostatek, kvůli teplu ale nelze trať rolbou upravovat. Novinářům to řekl majitel areálu Martin Martínek. Areál byl minulý víkend jediný v Libereckém kraji, kde se dalo lyžovat.

"Je to měkké, jsou dva stupně nad nulou. Nemá cenu to zprovoznit jen na víkend, zničili bychom si podklad. Raději počkáme na ochlazení," uvedl Martínek.

V minulých dnech pršelo i v Rejdicích, podle Martínka ale přišli maximálně o pětinu uměle vyrobeného sněhu. "Máme na sjezdovce 25 až 30 centimetrů sněhu. Až se ochladí, chtěli bychom dosněžit deset až 15 centimetrů, než to pustíme," dodal. Na základě předpovědi doufá, že by o příštím víkendu mohl být areál otevřený.

Na ochlazení čekají i další areály v kraji včetně toho největšího, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. "Zbývají nám tak dva dny zasněžování, abychom mohli pustit všechny lanovky a vleky. Vše bude v provozu kromě červené sjezdovky, ta si vyžádá o něco více času," uvedl ředitel skiareálu Michal Kopecký.

Autoři

Štítky Rejdice, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory, Michal Kopecký, teplo, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli teplu se o víkendu neotevře žádný lyžařský areál  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.