Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberečtí házenkáři nedali Sokolu Kobylisy šanci a vedou druhou ligu

Sobotní odpoledne přineslo poslední domácí utkání mužů podzimní části proti mladému týmu Sokol Kobylisy. Domácí chtěli odčinit neúspěšný druhý poločas z minulého domácího zápasu proti Chemičce Ústí, a napravit si tak reputaci u svých fanoušků. Ve hře bylo i udržení neporazitelnosti v soutěži a udržení prvního místa druholigové tabulky.

Od prvních minut se v Dobi Aréně hrála rychlá a technická házená s častou střelbou doprovázena technickými chybami na obou stranách. Do 20. minuty bylo skóre vyrovnané, poté ovšem domácí zpřesnili střelbu a do šaten odcházeli s tříbrankovým náskokem. Po důrazné poločasové domluvě trenérů  se od začátku druhého poločasu výrazně zlepšila obrana, která eliminovala nejlepší střelce soupeře, a zároveň podpořila rychlé protiútoky, díky kterým padaly jednoduché branky do sítě hostujících. Domácí brzy vedli o 9 branek a tento náskok udrželi do konce utkání a nakonec zvítězili 40:30, když se k radosti fanoušků v posledních vteřinách prosadil Eliáš. 

Liberečtí házenkáři díky tomuto vítězství udrželi domácí neporazitelnost a již před posledním venkovním utkání v Pardubicích si zajistili první místo podzimní ligové tabulky. Po utkání hrači s transparenty poděkovali  verným domacím fanouškům za podporu během podzimní části soutěže.

„V prvním poločase jsme vyrobili hodně technických chyb, vázla kombinace a obrana našemu gólmanovi příliš nepomohla. V druhém poločase již hráči dodržovali naše taktické pokyny, přidali na důrazu v obraně a dovedli zápas k jednoznačnému vítezství. Touto cestou bych také já rád poděkoval našim fanouškům za podporu a povzbuzování během podzimní sezóny,“ řekl po utkání trenér Jindřich Jakl.

Liberec Handball – Sokol Kobylisy 40:30 (18:15)

Sestava a branky: Soukup, Kotek – Eliáš (4), Vrba D. (10), Musil, Kožár (2), Burda (1), Hošic (6), Lepieš(6), Kulík, Ploch (3), Baštinec (1), Jakl M. (4), Šefl (3).

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky házenkář, Hubert Burda Media

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí házenkáři nedali Sokolu Kobylisy šanci a vedou druhou ligu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.