Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Karatisté z Gryfu přivezli z Mistrovství ČR 9 medailí

Celkem devět medailí, z toho jeden titul mistra republiky, vybojovali karatisté z libereckého oddílu Gryf na Mistrovství ČR dětí, mládeže a dospělých, které se uskutečnilo 5. a 6. prosince v Ostravě. Nejúspěšnější závodník Gryfu – Matěj Říha, který získal titul mistra republiky v kategorii kata dorostenci – nyní čeká, zda obdrží nominaci na mistrovství Evropy.

Na mistrovství republiky bylo z libereckého Gryfu nominováno celkem 18 závodníků, kterým se během roku podařilo nasbírat dostatek bodů do postupového žebříčku. Celkem si z Ostravy odvezli nakonec 9 medailí: 1x 1. místo, 1x 2. místo, 7x 3. místo.

Favorit nezaváhal

Kategorii kata dorostenců zcela ovládl favorizovaný Matěj Říha, který prošel všemi koly bez zaváhání a všechny své soupeře porazil jednoznačně 5:0. „Nyní čekáme, zda Matěj získá i nominaci na mistrovství Evropy, které se bude konat v únoru na Kypru,” říká trenérka a předsedkyně oddílu Tereza Matějková.  

V kategorii kata masters reprezentovala Gryf Lenka Bourová. Hned v prvním kole však narazila na svou největší rivalku a zápas prohrála. V boji o 3. místo už své soupeřce nedala šanci a byla z toho bronzová medaile. Tereze Hájkové se podařilo ve velké konkurenci získat 5. místo v kategorii kata ženy. V kategorii žákyň byla horkou kandidátkou na medaili Míša Vaškovská, nakonec však na ni nedosáhla, i když na tatami nechala podle trenérky vše.

Medailová úroda v kumite

Celkem 7 medailí pak vybojovali závodníci Gryfu v disciplíně kumite, tedy ve sportovním zápasu. Stříbrnou medaili v kategorii žáci si z Ostravy odvezl Vašek Chudoba, bronz pak Michal Lysko, Lukáš Cyprián a Fany Chudoba (kategorie žáci) a Kuba Kočí (U21), Filip Dittrich (senioři) a Vojta Boháč (junioři) Těsně pod stupínky vítězů zůstali nakonec Michael Bartoš (5. místo) a Míša Vaškovská (7. místo).

„Naše tajné medailové ambice byly sice o trochu vyšší, přesto jsme s výkonem všech našich závodníků spokojeni – do svých bojů dali maximum,” ohodnotila vystoupení svých svěřenců trenérka Tereza Matějková.

Mistrovstvím ČR vyvrcholila pro závodníky Gryfu celá sezóna, nyní již jen odpočívají. Jediný, kdo je stale v plném nasazení, je Matěj Říha, který se připravuje na případné mistrovství Evropy. „Tréninky a přípravu rozjedeme opět naplno po vánočních prázdninách,” plánuje Tereza Matějková. „Na příští rok navíc chystáme několik výjezdů do zahraničí, dokonce i mimo Evropu, a také zábavný program pro naše nejmenší členy."

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky Česko, Evropa, Ostrava, Kypr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté z Gryfu přivezli z Mistrovství ČR 9 medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.