Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Bedřichově chybí sníh. Jizerská 50 se dost možná poběží bez lyží

Pořadatelům Jizerské 50 přidělává aktuální počasí pořádné starosti. O víkendu 8.-10. ledna má v Bedřichově proběhnout legendární lyžařský závod, po sněhu ale není v celých Jizerkách ani památky. Podle organizátorů se ale poběží za jakýchkoliv podmínek.

„Na přípravě závodu se soustředíme naplno a k tomu v posledních letech patří i práce s krizovými variantami,“ shrnul předseda Skiklubu Jizerská padesátka Martin Koucký.

Scénář počítá se čtyřmi různými variantami. První předpokládá, že bude dostatek sněhu a závod se uskuteční ve své klasické variantě bez jakýchkoliv omezení. Druhá varianta předpokládá nucené změny na trase podobně jako v roce 2015, kdy se po bleskové oblevě ocitla část trati pod vodou. Ve třetí variantě na závodníky čeká kombinovaný závod – část jej zdolají po svých, část na lyžích – v závislosti na množství sněhu. Čtvrtá varianta uvažuje situaci, kdy v Jizerských horách nebude žádný sníh – v takovém případě se všechny víkendové závody uskuteční jako běžecké. Možností je také oddělení závodu elitních závodníků a jeho uskutečnění v náhradní lokalitě, na krátkých okruzích.

„Neustále sledujeme předpovědi a máme i vlastní analýzy, jak se bude situace vyvíjet. Aktuální počasí nám nepřeje, nicméně víme, že na přelomu roku vždy dochází ke změně rázu počasí a podle dlouhodobých výhledů nebude rok 2015 výjimkou,“ řekl Martin Koucký.

O podobě závodu budou muset pořadatelé rozhodnout 2. ledna. Pokud nenapadne žádný sníh, což se zatím jeví jako nejpravděpodobnější, bude každý den k dispozici závodní běh na 10 km a zároveň bude zachována hlavní trasa dne. Výsledky budou navíc platné i pro nasazení do startovních vln v roce 2017.

Foto Jizerská 50

Štítky Bedřichov, Jizerská padesátka, Jizerské hory, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bedřichově chybí sníh. Jizerská 50 se dost možná poběží bez lyží  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.