Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čerstvě napadaný sníh, hvězdy a Měsíc nad hlavami. Night Light Marathon přinesl skvělé podmínky

Čerstvě napadaný sníh, hvězdy a Měsíc nad hlavami, světlo ze stovek čelovek. Takový byl druhý závod seriál SkiTour, který se uskutečnil v Jizerských horách. ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon přinesl skvělé podmínky a výborné závodění.

ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon letos nebyl prologem celého seriálu SkiTour. V původním předsilvestrovském termínu však nebyl v Jizerských horách sníh, a tak byl závod přeložen na víkend po Jizerské 50.

A tentokrát už bylo vše přesně tak, jak mělo být: spousta sněhu, teplota pod nulou a zasněžené kulisy Jizerských hor, které prosvětlovaly čelovky účastníků závodu. Na startu se jich nakonec objevily přes tři stovky - převážně na kratší trati na 17,5 kilometru.

"Night Light Marathon má svoje kouzlo a kdo se postavil na start, rozhodně nelitoval. Podmínky byly skvělé a na závod se vyjasnilo, takže mezi mraky vysvitly hvězdy a Měsíc," říká Tomáš Leixner z organizačního týmu SkiTour. "Jsme rádi, že se na druhý pokus závod odjel a že do Bedřichova dorazily více než tři stovky závodníků."

Závod na hlavní trati na 35 kilometrů ovládl skvělým časem 1 hodina a 38 minut Jakub Pšenička, který druhému Martinovi Huškovi nadělil téměř 2 minuty. "Urval jsem se už na začátku. Byla hrozná zima, proto jsem se snažil být v cíli co nejdřív," řekl s úsměvem vítěz. Ženám vládla domácí Jana Jetmarová, která dojela na 17. místě absolutně. V dojezdu jen o jedinou vteřinu porazila Kamilu Bořutovou.

Největší domácí seriál v běhu na lyžích ČEZ SkiTour pokračuje dalším závodem už o příštím víkendu - na šumavském Churáňově se pojede Kašperská 30, která nabídne trasy na 30 kilometrů volně a klasicky, závod na 10 km klasicky a také dětské závody. Registrace jsou možné online na webu Ski-Tour.cz nebo na prodejnách sítě Hervis po celé ČR se zvýhodněním 25 %.

Tisková zpráva

Štítky ČEZ, Jizerské hory, Jizerská padesátka, Hervis, Měsíc, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čerstvě napadaný sníh, hvězdy a Měsíc nad hlavami. Night Light Marathon přinesl skvělé podmínky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.