Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vydařený víkend mají za sebou skiareály, obleva lyžaře neodradila

Vydařený víkend mají za sebou skiareály v Libereckém kraji. Sobotní sněžení ani dnešní obleva lyžaře neodradily, naopak. Ve velkých střediscích v sobotu i dnes lyžovaly tisíce lidí, řekli jejich provozovatelé. V areálech je až 80 centimetrů sněhu.

"My jsme si užili krásnou zimu. V sobotu sněžilo, dnes odpoledne dokonce i svítilo slunce. Parkoviště byla plná, každý den tady bylo ke 2000 lidí," uvedl ředitel skiareálu v Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký. V největším středisku v kraji mají lyžaři k dispozici bezmála deset kilometrů sjezdovek.

Plno bylo i v nedalekém Harrachově. "V sobotu i dnes jsme měli mezi 2000 až 2500 lidi," uvedl náčelník lanovky Milan Goč. Ve středisku jsou otevřené všechny sjezdovky. "Černou ale zatím neupravujeme, necháváme ji jako volný terén," dodal.

První vydařený víkend v sezoně má za sebou Ještěd v Liberci. "Za oba dny jsme měli skoro 4500 lidí, vydařilo se i počasí. V sobotu byla chumelenice, dnes se oteplilo a je polojasno," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš.

Spokojení jsou i provozovatelé areálů v Jizerských horách. "Návštěvnost byla podobná jako minulý víkend, za všechny tři naše areály asi 4000 za den," uvedl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Ski Bižu provozuje střediska v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku, dnes se v nich dalo lyžovat na více než 13 kilometrech. Stovky lidí lyžovaly v sobotu a dnes v areálu Černá Říčka v Desné. "Byl to jeden z nejlepších víkendů sezony," uvedl za areál Martin Lauer.

Plná byla v Bedřichově na Jablonecku i parkoviště, která využívají běžkaři. Po Jizerské magistrále se pohybovaly tisíce lidí. Obdobné to bylo i v Krkonoších.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžař, Liberecký kraj, Michal Kopecký, Rokytnice nad Jizerou, Martin Lauer, Jan Svatoš, Harrachov, Bedřichov, Liberec, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydařený víkend mají za sebou skiareály, obleva lyžaře neodradila  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.