Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Malí karatisté bojovali na třetím Gryf Cupu, výtěžek závodů šel na pomoc Jedličkovu ústavu

Liberečtí karatisté ve věku od 3 do 15 let poměřili v sobotu své síly již ve třetím kole Gryf Cupu. Soutěžilo se v disciplínách kata, kihon a kumite, ale třeba i v překážkových závodech. Výtěžek ze všech tří kol – tj. 20 000 Kč – věnoval pořádající karatistický oddíl Gryf dětem z Jedličkova ústavu.

Na tatami bojovalo v několika kategoriích celkem 48 dětí, a to jak z libereckého oddílu Gryf, tak z kroužku karate při Komunitním středisku Kontakt Liberec. Turnaj byl určen i pro nejmladší závodníky, včetně podzimního náboru. „Pro ně jsme měli připraveny překážkové dráhy a prezentaci jednotlivých technik – tzv. kihon, při nichž mohli rodičům předvést, co už se za první měsíce naučili," říká předsedkyně oddílu a trenérka Tereza Matějková. „Chceme, aby si i oni mohli hned od začátku okusit atmosféru skutečných závodů.“

Nejlepší závodníci byli odměněni poháry

Kromě dekorování vítězů jednotlivých disciplín byly předány i poháry pro nejlepší závodníky turnaje po součtu všech tří kol. Nejlepším z náboru 2015 byl šestiletý Tobiáš Adamovičius, z náboru 2014 Amálka Kučerová, v kategorii 8.+7. kyu David Vedral a 6. kyu Marek Boura. „Z poháru mám velkou radost, už přemýšlím, kde si ho doma vystavím,“ usmívala se sedmiletá Amálka. Oceněn byl i nejlepší závodník oddílu Gryf, který za loňskou sezónu posbíral mnoho medailí včetně titulu vicemistra ČR – dvanáctiletý Vašek Chudoba.

Matěj Říha je pro ostatní motivací

Velkým zpestřením karatistického dne byla ukázka mistrovské katy v podání jednoho z nejlepších českých karatistů Matěje Říhy. Ten je členem oddílu Gryf od podzimu. „Matěj je pro kluky i holky velkou motivací, kam až se to dá v karate dotáhnout, když se člověk snaží a dá do toho všechno,“ vyzdvihuje jeho přínos pro oddíl Tereza Matějková. Matěj Říha odlétá již tento týden na mistrovství Evropy na Kypr.

20 000 korun pro Jedličkův ústav

Výtěžek ze startovného a dobrovolného vstupného ze všech tří kol Gryf Cupu dosáhl 20 000 Kč. Ty oddíl věnoval dětem z libereckého Jedličkova ústavu.

Třetí ročník Gryf Cupu

Pondělí, 1. února 2016, 10:57

Třetí ročník Gryf Cupu
Třetí ročník Gryf Cupu

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky Jedličkův ústav, Liberec, Evropa, Česko, Kypr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malí karatisté bojovali na třetím Gryf Cupu,  výtěžek závodů šel na pomoc Jedličkovu ústavu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.