Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na sjezdovkách leží až 70 centimetrů sněhu, podmínky k lyžování jsou dobré

Podmínky k lyžování ve skiareálech Libereckého kraje jsou nadále dobré. V noci na dnešek připadlo místy až pět centimetrů sněhu, někde mohli provozovatelé díky ochlazení spustit i sněžná děla. Na sjezdovkách, které jsou v provozu, je od deseti do 70 centimetrů sněhu.

Provoz krkonošského střediska v Harrachově od neděle omezuje oprava hlavní lanovky na Čertově hoře. "Předpoklad je, že by od této neděle mohla být opět v provozu," uvedl zástupce ředitele areálu Vlastislav Fejkl. V Harrachově se dá lyžovat na všech sjezdovkách, tedy i na červené, která je u opravované lanovky. Lyžaře, kteří ji sjedou, vozí k lanovce na Rýžoviště skibus.

V nedaleké Rokytnici nad Jizerou je k dispozici zhruba polovina z více než 21 kilometrů tratí. "Oblevu jsme přežili. Jezdí stále to samé, co před týdnem," uvedl ředitel střediska Michal Kopecký. V provozu je nadále i modrá tříkilometrová sjezdovka z vrcholu Lysé hory nebo červená sjezdovka Slalomák. Podle Kopeckého sice od středy zasněžují, další sjezdovky se ale zatím otevírat nebudou.

Dobré podmínky k lyžování nabízejí další krkonošská střediska, třeba Paseky nad Jizerou, Vítkovice, Benecko nebo Vysoké nad Jizerou. Obdobné to je i v Jizerských horách. Omezené podmínky jsou jen v Josefově Dole a Bedřichově, v obou střediscích mají v provozu necelý kilometr tratí.

Na Ještědu v Liberci je k dispozici šest z devíti kilometrů tratí. "Podmínky nejsou sice vynikající, ale zůstávají velice slušné," uvedl ředitel Ještědu Jan Svatoš. Rejdice na pomezí Jizerských hor a Krkonoš od středy lákají na nové překážky ve snowparku, který patří mezi největší v republice. V sobotu začne snowboardový kemp, na který přijede i olympijská vítězka Eva Samková.

Tento týden začaly pro školáky jarní prázdniny, na zájmu o střediska v kraji se to ale příliš neprojevilo. "Regiony, které jsou v našem dojezdu, teprve prázdniny budou mít," uvedl majitel areálu v Rejdicích Martin Martínek. Návštěvnost v týdnu byla podle provozovatelů průměrná, jednou z výjimek byl největší areál Jizerských hor, který je na Tanvaldském Špičáku. "Ve středu jsme měli 2500 lidi, to je pro nás špičková návštěva," uvedl za areál Pavel Bažant.

V horách se nadále dá vyrazit i na běžky. Podle zástupce ředitele harrachovského areálu jsou dobré podmínky nad 1000 metrů, níže je to zledovatělé. Sjízdná je magistrála v Jizerských horách. "Někde jsou už ale vytátá místa a ledové plotny," uvedla Silvie Kalinová za Jizerskou o.p.s., která se stará o údržbu Jizerské magistrály.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sjezdovka, lyžování, Liberecký kraj, lanová dráha, Jizerské hory, Michal Kopecký, Harrachov, Ještěd, jarní prázdniny, Rejdice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sjezdovkách leží až 70 centimetrů sněhu, podmínky k lyžování jsou dobré  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.