Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareály v Libereckém kraji měly skvělou sobotu a špatnou neděli

Výborná sobota, bídná neděle, hodnotí provozovatelé skiareálů v Libereckém kraji víkend. V sobotu nasněžilo až 15 centimetrů sněhu a areály byly plné, dnes za deště lyžovali jen skalní nadšenci.

"Lidi jsou, ale chodí se hlavně jen dívat. Stačí jedna jízda, aby byl člověk úplně mokrý," uvedl náčelník lanovky v Harrachově Milan Goč. "Je to takový smutný konec pěkného týdne," dodal.

Stejné to bylo o víkendu i na Ještědu v Liberci. "V sobotu lyžovalo zhruba 1500 lidí, dnes asi jen 250," uvedl ředitel skiareálu Jan Svatoš.

Podle ředitele Ski Bižu Pavla Bažanta, jež provozuje tři areály v Jizerských horách, zima ukázala obě své tváře. "Bylo to jako noc a den. V sobotu to byla krása, plno, dnes skoro nikdo," řekl.

Dnes pršelo i na vrcholu Lysé hory v Rokytnici nad Jizerou, jež je ve výšce 1344 metrů. Ani tam dnes skoro nikdo nelyžoval. Podle ředitele skiareálu Michala Kopeckého by jim ale obleva neměla moc ublížit. "Od úterý by se mělo znovu ochladit," dodal.

Ve skiareálech v Libereckém kraji je sněhu stále dostatek. Nejvíce na Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách, kde je na sjezdovkách v průměru půl metru sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Jan Svatoš, Jizerské hory, Liberec, Harrachov, Michal Kopecký, Ještěd, Lysá hora, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v Libereckém kraji měly skvělou sobotu a špatnou neděli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.